SÖZCÜ/ ANKARA
AKP hükümetini yaptığı düzenlemelerle tecavüzü suç olmaktan çıkarmakla suçlayan Ok, Milli Eğitim Bakanlığı’nda tecavüzcü olduğu bilinen üç öğretmenin yurt ve okul yönetimine terfi ettirildiğini iddia etti. Ok TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şu iddialarda bulundu:




250 BİN ÇOCUK
Adalet Bakanlığı verilerine göre, 2002 yılında ayda 175, yılda 2 bin 100 çocuk cinsel istismar vakası yaşanırken, 2014’te ayda 650 yılda ise yılda ise 7 bin 800 çocuk cinsel istismarı vakası adli tıp kayıtlarına geçmiştir. Çocuklara cinsel istismar suçlamasıyla 19 bin 757 dava dosyası açılmış. Son 10 yılda cinsel istismara uğrayan çocuk sayısı 250 bin ve cinsel saldırı suçlarının neredeyse yüzde 50’si çocuğa yönelik.

AKP SUÇ OLMAKTAN ÇIKARDI
Her fırsatta Yüce Dinimiz İslam’ı siyasete alet ederek insanımızın dini duygularını sömürerek oy avcılığı yapan AKP zinayı suç olmaktan çıkardı. AKP, 2008 yılında Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde yaptığı değişiklikle ‘’yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan’’ ibaresi kaldırıldı.

 

TECAVÜZCÜLERİ İDARECİ YAPTILAR
Milli Eğitim Bakanlığı’nın cinsel istismar suçundan yargılanan kişiler terfi etti.Bir kişi askeri okulda öğrenciyken yakınlarından birinin çocuğuna tecavüz ediliyor. Bu olay dolayısıyla askeri okuldan atılıyor. 7 yıl hapis yattıktan sonra çıkıyor. Sonra öğretmen oluyor ve bir okula ataması yapılıyor. Hem de yatılı kız yurdu bulunan okulda idareci yapılıyor. Yine bir öğretmen cinsel taciz suçlamasından hem adli hem de idari soruşturması devam ederken idareci yapılıyor. Bir başka öğretmen de meslektaşına cinsel saldırı soruşturması sonucunda müfettişlerce aylıktan kesme cezası teklif ediyor. Ama okul müdürü yetkisini kullanarak kınama cezasına düşürüyor.