ERDOĞAN SÜZER/ANKARA
CHP Milletvekili Musa Çam, “Sarayın damadına Meclis’te özel bir ayrıcalık tanınıyor” uyarısında bulundu. CHP’li Aykut Erdoğdu da “Atama yetkisi olan birinin damadını ataması yanlıştır. Bu yanlıştan dönülmelidir” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2016 yılı bütçe görüşmeleri Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapıldı. Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Bakan Albayrak’a faaliyetlerini anlatması için tüm bakanlara uyguladığı gibi 30 dakika süre verdi. Ancak 30 dakika Albayrak’a yetmeyince verilen ek sürelerle sunum 60 dakikaya uzadı. Bu durum sert eleştirilere neden oldu. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, ''Geçen gün de gizli Başbakan Binali Yıldırım’a, tolerans gösterildi. Şimdi de Sarayın damadına ayrıcalık tanınıyor. Kimse imtiyaz sahibi değildir” dedi.

DAMATLARIMIZ EVDE Mİ OTURACAK?
Bu eleştiri üzerine Komisyon Başkanı Bilgiç, Albayrak’a yapılan “sarayın damadı” benzetmesine tepki gösterdi, “Uzun değil sadece 60 dakika konuştu. Siz ne olarak burada oturuyorsunuz, babanızın oğlu olarak mı? Kimin, nerenin damadı olduğu, nerenin çoluk çocuğu olduğu kimseyi ilgilendirmez. Albayrak da burada bakan olarak bulunuyor” dedi. Albayrak’a bir eleştiri de CHP’li Aykut Erdoğdu’dan geldi. Erdoğdu, “Atamayı yapan birinin kendi damadını bakan olarak ataması doğru değil. Bakan bey de bu durumdan rahatsızdır. Bu yanlış düzeltilmelidir” dedi. Başkan Bilgiç ise, “Benim de iki kızım var. Damatlarımız ne yapacaklar, evde mi oturacaklar. İşe girmeyecekler mi?” dedi.

120 SAYFA KİTAP HAZIRLAMIŞLAR
Eleştirilere cevap veren Bakan Albayrak ise konuşmasının uzun sürmesinin bürokratların hazırladığı 120 sayfalık kitapçıktan kaynaklandığına dikkat çekti. Albayrak, “Kitapçık birkaç gün önce sunuldu. Sunumla ilgili 120 küsur sayfalık kitapçık hazırlandı. Benim okuduğum sunum 20 sayfaydı. İlk bütçe sunumum. Hangi bakanlık 2 saat konuşma yaptı bilmiyorum. 60 dakikada bitirmeye çalıştım” dedi.

NÜKLEERİ MR’LA SAVUNDU
Bakan Albayrak, vekillerin sorularına yanıt verirken nükleer santralleri ilginç yöntemle savundu. Nükleer santrallerin yakınında yaşayanların radyasyondan sadece 50 birim etkilendiğini ifade eden Albayrak, buna karşılık hastanelerde MR (emar) çektiren bir hastanın maruz kaldığı radyasyonun 6 bin 900 birim olduğunu söyledi. Albayrak İran gazındaki tahkim indiriminin vatandaşa yansıyıp yansımayacağına ilişkin sorulara, “İnşallah yansıtmaya çalışacağız” yanıtını verirken Soma ve Ermenek maden kazalarına ilişkin hiçbir açıklamada bulunmaması büyük tepki çekti.