Mehdi Eker, katıldığı bir televizyon programında, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesini anlattı.

 

"ÇOK SIKINTI VAR"

"Dikmendeydim uçak seslerini duydum. Anormal bir şey olduğunu hissettim. Efkan Bey'i aradım ulaşamadım, Bekir Bey ile görüştüm o da bilmiyordu. Sonra Hakan Bey'e ulaştım. Bir sıkıntı olduğunu, nasıl bir sıkıntı olduğunu sordum. 'Bizi zorluyorlar' dedi. Hakan'la benim görüşmem 10:30 sıralarında görüştüm."

Eker sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tam darbe olarak tarif etmedi. 'Kimler' dedim, 'Nedir' deyince bana, hava ve jandarma içindeki paralelcilerin harekete geçtiği söyledi. Sesi de kötüydü. 'Çok sıkıntı var' dedi kapattı telefonu. Belli ki var sonuçta bu, öncesinde anlaşılamamışsa üç kişinin karar verip yaptığı bir iş değil. Günler öncesinde hazırlıkları yapılmış."

Darbe girişimi haberini aldıktan sonra ilk Çankaya Köşkü'ne giden Mehdi Eker, ardından darbecilerin bombalarının hedefi olan Meclis'e gitti. Eker, "Ayrancı tarafından geldik, bize de atış yaptılar. Sabah 06:00 gibi bir hamle daha yapıp helikopterle indirme yapmak istediler. Orada da yine Meclis'in korumaları onlara silahla ateş ettiler, çatışma çıkacak gözleri yemedi, inemeden gittiler. Gece boyunca tanklarla girmeye kalktılar, giremediler" dedi.