Dün akşam yaşananları ‘afat’ olarak değerlendiren ve dünyanın hiçbir yerinde altyapının anormal yağışı karşılayamadığını savunan Gökçek, yağmurun şiddetini ifade etmek için “Kızılay’a M2’ye iki teneke su yağdı” dedi. Ankara’da dün akşam saatlerinde bastıran şiddetli sağanak sonrası çok sayıda alt geçit suyla doldu, araçlar mahsur kaldı, trafik durdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şiddetli yağışın ardından twitter hesabından açıklamalar yaptı. Sel nedeniyle başta Akay Alt Geçidi olmak üzere kentin 5 ana noktasında sıkıntılar yaşandığını belirten Gökçek, “Dikmen Çaldağ’da metrekareye düşen yağmur miktarı 21,4 kilogram iken, Kızılay’da düşen yağmur 34,8 kg oldu. Başka bir deyişle Kızılay’a M2’ye iki teneke su yağdı” dedi.

İLGİLİ HABERYağmur Ankara'da hayatı felç etti!Yağmur Ankara'da hayatı felç etti!

“BU BİR AFAT HALİDİR”

Bu durumu ‘afat’ olarak değerlendiren Gökçek, belediyenin çalışmadığı ve altyapının yetersiz olduğu iddialarına karşı, “Aniden yağan yağmur karşısında dünyanın hiçbir yerinde altyapı anormal yağışı karşılayamaz” diyerek cevap verdi. Paris, Londra ve Almanya’da yaşanan sel felaketlerinden fotoğrafları twitter hesabından paylaşan Gökçek, “Demek ki neymiş? Afat olunca hiçbir ülkenin altyapısı bunla baş edemezmiş…” ifadelerini kullandı.

“VAZİFEMİZİ YAPTIĞIMIZA GÖNÜLDEN İNANIYORUZ”

Ankara’daki sele anında müdahale edildiğini, bütün yolların kısa sürede açıldığını, metronun sele rağmen aksamadığını belirten Gökçek, “Biz vazifemizi yaptığımıza gönülden inanıyoruz. Rabbim bir daha afat vermesin” dedi.