Anıtkabir’de bir kargo şirketi, tarafından yapılan çocuk parkı, son yıllarda görülen en büyük tepkiyi aldı. Sosyal medyada protesto tweetleri milyonları aşarken, Genelkurmay Başkanlığı da tepkileri göz ardı etmeyerek, parkın kaldırılması konusunu değerlendiriyor. Sivil toplum kuruluşları ve CHP, park kaldırılana kadar Anıtkabir önünde eylem yapacağını duyurdu.

[caption id="attachment_1409024" align="aligncenter" width="655"]FOTO:DHA/Arşiv - Melih Gökçek konuyla ilgili twitter hesabından açıklamalarda bulundu. FOTO:DHA/Arşiv - Melih Gökçek konuyla ilgili twitter hesabından açıklamalarda bulundu.[/caption]

MELİH GÖKÇEK: ANITKABİR YÖNETİMİNDEN DAHA İYİ Mİ BİLİYORSUNUZ?


Konuyla ilgili bir açıklamada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten geldi. Gökçek, parkı protesto eden isimleri hedef aldı. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Gökçek "Ya bu CHP'lileri anlamak mümkün değil.. Anıtkabir'i çocuklara sevdirmek için Anıtkabir'e bir kaydırak ve salıncak koymuşlar. Hemen Aylin'den, Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan'dan, CHP Gençlik Kollarından bir tepki bir tepki ki sormayın.  Ya arkadaş Türkiye'ye çocuk bayramını hediye eden Atatürk. Çocuğu salıncağı bindiren Atatürk hatta bizzat salıncağa binen Atatürk. Siz kalkmış neyin protestosunu yapıyorsunuz? Çocuk düşmanı mısınız? Atatürk mezarından kalkza size ne yapacağını ben çok iyi biliyorum. Siz bu işi Anıtkabir yönetiminden daha iyi mi biliyorsunuz? Siz Atatürk'ü askerden çok mu seviyorsunuz? Oturun oturduğunuz yerde. Aylin... Tezcan... Eğer çocukları kıskanıyorsanız, Ankapark'ta büyüklere de kaydırak ve salıncak yaptık. Önümüzdeki 23 Nisan'da gelin binin" dedi.

İLGİLİ HABERReklama alet edilen Anıtkabir kaydıraklarıReklama alet edilen Anıtkabir kaydırakları