Mezarlıkta yıkama elemanı olarak çalışan Cengiz Mahmut B. isimli kişinin imam hatip lisesindeki öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. 2002 yılında Gebze Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünde işe başlayan sonrasında da Kocaeli Belediyesi Asri Mezarlığında görevine devam eden Cengiz Mahmut B'nin, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu belirlendi.

Başak KAYA / ANKARA

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan Cengiz Mahmut B'nin, İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra Kadiri Tarikatına bağlı olarak dini sohbetler düzenlediği, Kocaeli Belediyesi Asri Mezarlığında yıkama görevlisi olarak çalıştığı dönemde dini sohbetlerine katılan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Y.T’ye 8.sınıftan itibaren Asri Mezarlıkta bulunan odasında cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

ÖĞRETMENİ FARKETTİ


Olay mağdur Y.T’nin davranışlarından şüphelenen bir öğretmeninin dikkati sayesinde ortaya çıktı. Sanık B.'nin başka bir öğrenciye de 11 yaşından itibaren cinsel istismarda bulunduğu ve istismarı sürekli hale getirdiği iddiası mahkeme tutanaklarına yansıdı. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da konuyu TBMM gündemine getirdi.

Akar 'Yasa dışı biçimde,faaliyet gösteren bazı dernek, vakıf ve cemaatler siyaseti ve dini istismar ederek, öğrencilere yardım adı altında kaçak yurtlar ve evler açarak, buralarda öğrencileri, kendi amaçları doğrultusunda yetiştirme girişimlerinde bulunmaktadırlar. Milli Eğitim Bakanlığı bu vakıf, dernek ve cemaatlere göz yumarak suç işlemektedir. Kocaeli’nde yaşanan son olayda da görüldüğü gibi Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerini, Kadiri Tarikatı adına faaliyet gösteren, kendisini “sözde” din adamı olarak tanıtan bir kişinin eline bırakarak çocukların cinsel istismara uğramalarına neden olmuştur. Milli Eğitim Bakanı yönetme gücünü kaybetmiş, eğitim faaliyetlerini bazı vakıf, dernek ve cemaatlere teslim etmiştir. Derhal görevinden istifa etmelidir" dedi.