KAYSERİ, (DHA)- MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, bilimsel kuruluşların başına yandaş ya da siyasi ve ideolojik görüşlü insanların getirilmemesi gerektiğini söyledi. Halaçoğlu, “Bilim adamı sıfatını taşıyanlar ideoloji içerisinde olamazlar. Oldukları takdirde yanlış karar verirler” dedi.
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi (Ar-Ge) hakkında kanun ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına yönelik olarak kanun tasarısı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,  “Bunun için bu alanda payların artırılması gerekir ki bizim gayrisafi millî hasılamız yüzde 1 mertebesindeyken, Dünya Bankası verilerine göre 2013 yılında bu oran Çin`de 2,01, Almanya`da yüzde 2,85, Japonya`da 3,47, Güney Kore`de 4,15`tir” diye konuştu.
OSMANLI’DA BÜROKRASİNİN HIZI
Aynı zamanda tarihçi olan Halaçoğlu, Osmanlı dönemine aitte bazı örnekler verdi. Osmanlı’da liyakatin önemli olduğunu anlatan MHP Kayseri Milletvekili Prof.Dr, Halaçoğlu, şunları söyledi:
“Osmanlı Devletinde Fatih Sultan Mehmet bile liyakatle ilgili bir yasa çıkarmış. Hangi görevlere kimlerin hangi görevlerden geleceği belirlenmiş. Yani, siz Başbakanlık Müsteşarlığına üniversitede hiç devlet görevinde bulunmamış birini tak diye getirirseniz, orada bocalar ve devletin çarkını bilmediği için orada birtakım yanlış işler de yapar. Bir örnek vereyim: 1700-1850 yılları arasında merkez idarede, Osmanlı Devletinde, yani Divan-ı Hümayuna bir başvuru hâlinde 150 senelik periyot içerisinde en kısa sürede cevaplama 0,7 gündür. En uzun cevaplama süresiyse neticelendirme süresiyse 13,5 gündür. Ortalama, 150 yılın ortalaması merkez bürokrasisinde 5,3`tür. Şimdi, düşünün, iletişim ağının olmadığı bir dönemde bile böylesine bürokrasiyi iyi yürüten bir devlet. Sebebi? Liyakat sahibi insanları layık olduğu yere getirmesinden kaynaklanmıştır.”
“BİLİM ADAMIYSANIZ OBJEKTİF OLACAKSINIZ``
DHA