Yurdun dört bir yanında yaşanan “taciz-tecavüz” vakalarına bir yenisi de Muğla Milas’ta eklendi. Dr. Mete Ersoy Ortaokulu  8’inci  sınıf öğrencisi olan 14 yaşındaki O.K. uğradığı tacizi gizleyen  okulun müdürünün odasından kendini boşluğa attı. Kız öğrenci, günlerdir yoğun bakımda uyutulurken, savcılık olaya el koydu. Okul müdürü açığa alındı. Tacizci olduğu bildirilen bir erkek öğrenci hakkında da soruşturma başlatıldı.
Ali Ekber ERTÜRK/SÖZCÜ

En büyüğü 18 yaşında olan 9 çocuklu yoksul bir ailenin kızı olan O.K. iddiaya göre, okulda kendisini taciz eden bir çocuğu, müdür M.Ç'ye şikayet etmek istedi. Müdürün odasına gitti ancak okul müdürü, taciz ettiği bildirilen çocuğun babasıyla birlikte kız çocuğunu 40 dakika odasında alıkoydu ve şikayetçi olmamasını istedi.

CAMDAN ATLADI

“Taciz edildim ama hakkımda disiplin soruşturması açtılar” diyen kız çocuğunu, perişan halde gören annesi durumu öğrenince müdürle görüşmek üzere kızıyla birlikte okula gitti. Ancak müdür, kızı suçladı. Kız çocuğu da 3’üncü katta olan müdürün odasının camından kendini aşağı atarak beton zemine çakıldı.

Üç haftadır yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren O.K.'nın başına gelenlerle yıkılan ailesi, Eğitim Bir Sen, Eğitim İş ve Eğitim Sen temsilciliklerinin yayınladığı ortak bildiriyle bir kez daha yıkıldı. “Bu tür olaylar her yerde olur” diyen 3 sendika “Bu olaydan dolayı Okul  idaresinin yıpratılmasına karşıyız” diyerek şaşırtıcı açıklama yaptı.

Eğitim Sen Genel Merkezi, bildiriye imza atan temsilcilikle ilgili inceleme başlattı. “Bu bildiriye bizim temsilcinin de imza atması, büyük bir talihsizlik olmuş” diyen Eğitimsen Genel Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit “Bir yanlış anlaşılma var. Tacizi kapatmak ya da olağan göstermek gibi tutumumuz yoktur ve olamaz. Aileyle yakın temas halindeyiz” dedi.