Akşam gazetesi Ankara'daki hain saldırının ertesi günü yani bugünkü sayısında "Ak Parti çıkışta, HDP baraj altında" başlıklı bir haber yayımladı. A haber başta olmak üzere birçok yandaş medya kuruluşu da "gündem hassasiyetini" bir kenara bırakıp söz konusu habere geniş yer ayırdı.

"AKP'nin yükselişini" anlatan haber, birçok yandaş medya kuruluşunda geniş yer buldu.


Akşam gazetesi, MAK Danışmanlık Şirketi’nin son araştırmasına bugünkü sayısında yarım sayfa yer aydı. Haberde; "Türk tipi başkanlık sistemine halkın yüzde 60’ının destek verdiği görüldü. AK Parti oyları da yükselişte." ifadelerine yer verildi. Söz konusu haber A Haber'de de "Ak Parti rekora koşuyor" başlığıyla yer buldu.
Sosyal medyada, patlamanın hemen ertesinde yandaş medya kuruluşlarında böylesine bir habere yer verilmesine sert tepki gösteridi.

Milat isimli gazete de, Ankara saldırısını sürmanşetinden küçük görürken, manşetinden "Türkiye'nin başkan istediğini" 'müjdeledi'


İşte "Millet can AKP'liler oy derdinde" dedirten o haber;:

AK PARTİ REKORA KOŞUYOR

"Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna, katılımcıların yüzde 52'si "AK Parti" yanıtı verdi. Kararsızlar dağıtıldığında, yüzde 54.6 olarak gerçekleşti. Kararsızlar dağıtıldığında MHP yüzde 9.97, HDP yüzde 9.45'lik oranlarla barajın altında görünüyor. CHP'nin oy oranı ise kararsızlar dağıtıldığında yüzde 22.15 olarak gerçekleşti.

"Başkanlık sistemi hakkında bilgi sahibi misiniz?" sorusuna evet yanıtı verenlerin oranı yüzde 43'te kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesiyle katılımcılara yöneltilen, "Türk tipi başkanlık sistemi referanduma sunulursa onaylar mısınız?" sorusuna ise yüzde 56 oranında "evet" yanıtı verildi. Kararsızlar dağıtıldığında bu oran yüzde 60'ın üzerine çıktı.

Araştırmada yer alan "paralel devlet yapısına yönelik operasyonları destekliyor musunuz?" sorusuna "evet" cevabı verenlerin oranı yüzde 65 olarak gerçekleşti. AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül kararının ardından gerçekleştirilen araştırmada, "Türkiye'deki herhangi bir mahkemede adil yargılanacağınıza inanıyor musunuz?" sorusu da yöneltildi. Bu soruya katılımcıların sadece yüzde 16'sı "evet" yanıtı verdi. Katılımcıların yüzde 11'inin kararsız kaldığı soruya "adil yargılanacağıma inanmıyorum" yanıtı verelreni oranı ise yüzde 73 olarak gerçekleşti. Katılımcılara yöneltilen "vatana ihanet, terör, teröre destek ve yolsuzluk suçlamasıyla fezleke düzenlenen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını onaylıyor musunuz?" sorusuna, yüzde 88 oranında "evet" cevabı verildi.