Adem DEMİR İNEGÖL (Bursa), (DHA) - BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde, ismini açıklamayan bir kişi, 1994 model minibüsünü Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri`ne gönderdi. Hasta nakil aracı olarak kullanılması planlanan minibüs, yardım konvoyundaki TIR’a yüklendi.
İnegöl Ertuğrul Gazi Derneği ile Çayyaka Çevre Eğitim ve Kültür Derneği`nin ortaklaşa başlattığı yardım kampanyası ile yaklaşık 20 tonluk yardım malzemesi toplandı. Suriye`nin Bayırbucak bölgesinde ilk yardımda kullanılmak için araç eksiğini duyan ve isminin verilmesini istemeyen bir hayırsever de 1994 model olan minibüsünü trafikten kaydını düşürerek, hasta nakil aracı olarak kullanılması için bağışta bulundu.
Çayyaka Çevre Eğitim ve Kültür Derneği başkanı Hakan Gencer, "Bu kampanya ile birlikte Türkmen kardeşlerimize yardımda bulunmak istedik. Yiyecek, içecek, tıbbi malzemeler bulunan bir TIR yapalım dedik. Kampanya başlattık. Kampanyamıza bir arkadaşımız, minibüsünü bağışladı. Orada kullanılması için onu da gönderdik" dedi.
YÜZBİNLER SINIRA GELDİ
Bölgedeki Türkmenlerin Rusya tarafından bombardımana tutulduğunu ifade eden İnegöl Ertuğrul Gazi Dernek Başkanı Mehmet Yılmaz da Türkmen dağındaki Türkmenler`in son dönemlerde Rusya’nın ağır bombardımanı altında olduklarını belirterek, "Yüzbinler Türkiye sınırına geldiler artık bugün birlik beraberlik günüdür hepimizin bu zulme karşı durabilmesi için yapacağımız en küçük yardımlar bile büyük önem arz etmektedir. İnegöl halkı Yenişehir halkı ve Bilecik halkından topladığımız yardımlar sayesinde Türkmen kardeşlerimize faydalı olacağını ümit ediyoruz" dedi.
DHA