Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın, 8 şehidin verildiği bir günde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın nikah şahitliği yapması tepkilere neden oldu. Toplumun birçok kesiminden Akar'a eleştiriler geldi. TSK'nın bir numarasına en çarpıcı eleştirisi ise Cumhuriyet kadını Muazzez İlmiye Çığ'dan geldi.

UĞUR DÜNDAR KÖŞESİNE TAŞIDI


Çığ, Akar'a hitaben kaleme aldığı mektubunda "her gün şehit haberleriyle yüreğimiz yanarken, Devlet Başkanı'nın yaptığı bu muhteşem düğüne yas tutmak yerine gitmenizi ve şahit olmanızı, benim gibi düşünen halkımız adına  tüm kalbimle kınıyorum" dedi.  Duayen gazeteci Uğur Dündar, Çığ'ın o mektubunu bugünkü köşesine taşıdı.

FOTO:DHA - Genelkurmay Başkanı Husuli Akar, Sümeyye Erdoğan'ın nikah şahitliğini yaptı. FOTO:DHA - Genelkurmay Başkanı Husuli Akar, Sümeyye Erdoğan'ın nikah şahitliğini yaptı.


İşte Çığ'ın Akar'a hitaben kaleme aldığı o mektup;
Orgeneral Sayın Hulusi Akar
Genelkurmay Başkanı-Ankara

“100 yaşını geçmiş, ülkesini çok seven, Atatürk ilkelerine yürekten bağlı bir kadınım. Size bu mektubu yazmak zorunda kaldığım için çok çok üzgünüm.
AKP Hükümeti Güneydoğu illerimizi terör karargahı haline getirdikten sonra, her adım başında neyin nereden patlayacağı bilinmeyen bir cepheye askerlerimizi ve güvenlik güçlerimizi seferber edip her gün şehit haberleriyle yüreğimizi yakarken, Devlet Başkanı”nın yaptığı bu muhteşem düğüne yas tutmak yerine gitmenizi ve şahit olmanızı, benim gibi düşünen halkımız adına  tüm kalbimle kınıyorum. Yazıklar olsun...”
Muazzez İlmiye Çığ