Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile gazeteci İsmail Güneş, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Belediye Meclis Üyesi Murat Çetinkaya ve Pilot Kaya İstektepe'nin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin, aralarında dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin de yer aldığı 132 şüpheli hakkında, ‘ihmal, kasten öldürmek, suç delillerini yok etme ve değiştirme’ gibi suçlarla başlatılan soruşturmada, kovuşturmaya gerek görmeyerek takipsizlik kararı vermişti.

İZMİR

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 7 yıl önce helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili, 132 şüpheli hakkında verilen takipsizlik kararını, BBP İzmir İl Başkanı Erdem Öksüz ve Türk Hukuk Enstitüsü İzmir Şubesi Başkanı Avukat Ömer Fatih Şimdi, adliye önünde yaptıkları ortak basın açıklaması ile protesto etti. BBP'nin İzmir Adliyesi C kapısına koymak istediği siyah çelenge polis izin vermedi. Partililer çelengi, hakim ve savcı otopark girişinde bulunan, polis trafik noktasına bıraktı.

muhsinizmir880


ESKİŞEHİR

Büyük Birlik Partisi (BBP) Eskişehir İl Teşkilatı üyeleri, BBP merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin alınan ‘takipsizlik’ kararına, adliye önüne siyah çelenk bırakarak tepki gösterdi.

Takipsizlik kararına tepki gösterildi

Karara tepki gösteren BBP Eskişehir İl Teşkilatı üyeleri, Eskişehir Adliyesi önünde toplanarak, siyah çelenk bıraktı. Üyeler, üzerinde ‘Muhsin Yazıcıoğlu davası kapatılamaz’ yazılı çelengi adliye önünde bıraktıktan sonra basın açıklaması düzenledi. Üyeler adına konuşan BBP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Ulupınar, geçtiğimiz günlerde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısı ile üzüntülerinin daha da katlandığını söyledi. Ulupınar, “Dün itibariyle, dahili ve harici imkansızlıklara ve yalnız bırakılmamıza rağmen, şehitlerimiz aileleri ve camiamızla birlikte yürüttüğümüz hukuki süreçle alakalı karar maalesef takipsizlikle neticelenmiştir. Bu karar, elim bir terör olayının şokunun yaşandığı ve bu bahaneyle ulusal medyaya sansür ve sınırlamaların getirildiği, internetin yavaşlatılmasıyla özgür sosyal medyanın devre dışı bırakılmaya çalışıldığı bir günde, onca hengamenin yaşandığı bir zaman dilimi içerisinde kamuoyuyla paylaşıldı” dedi.

NİĞDE 

nigde8801 Niğde’de Alperen Ocakları ve BBP’li vatandaşlar, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili mahkemenin verdiği takipsizlik kararını adliye bahçesine siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Niğde’de Alperen Ocakları üyeleri, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasıyla ilgili 132 şüpheli hakkında verilen takipsizlik kararını protesto etmek için adliye önünde toplandı.

"7 yıl sonra dava kapatılmak isteniyor"

Belediye önünde basın açıklaması yapan Alperen Ocakları Niğde İl Başkanı Mustafa Koç ve beraberindekiler daha sonra adliyeye siyah çelenk bıraktı. Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Koç basın açıklamasında şunları söyledi:
“Son günlerde ülkemizde olan terör olaylarını lanetle kınıyoruz. Şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. 7 yıl önce bir helikopter kazası süsü verilerek bir suikasta kurban giden Muhsin Başkanımızın davası bugün takipsizlik verilerek kapatılmak isteniyor. Bizim için adalet 2009 yılının Mart ayında Keş dağına gömülü kalmıştır, adalet bu ülkede yerini bulmayacaktır. Görüyoruz ki herkes bir şeyleri saklamaya başlamış, Suikast olarak görülmeyerek bu davayı kapatmışlardır biz Alperenler olarak bu davanın takipçisi olacağız."

BALIKESİR

BBP Balıkesir İl Başkanlığı ve Alperen Ocakları üyeleri, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verilmesini protesto etmek amacıyla Balıkesir Adliye Sarayı giriş kapısına siyah çelenk bırakmak istedi. Emniyet güçleri ise çelengin sadece bahçe girişine bırakılabileceğini belirterek izin vermedi. Çelengi giriş kapısına bırakan gurup adına açıklama yapan BBP Balıkesir İl Başkanı Ahmet Cemil Aydoğan, "Netice itibariyle Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şahadetiyle sonuçlanan olayın suikast ve sabotaj olduğu yönündeki 'kuvvetli şüpheler'in üzeri karartılarak ve ‘şüpheliler’ aklanarak dava dosyası hakkında takipsizlik karan verildi. 2014 yılında da bu dava dosyasına 'takipsizlik’ karan verilmişti. Lakin biz bu duruma itiraz etmiş, o dönemde itiraza bakan Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına müracaat etmiştik. Bu mahkeme verilen takipsizliği usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırmış davanın devamına hükmetmişti. Yine 15 günlük yasal sürecin sonunda Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine itirazımızı yapacağız. İnanıyoruz ki yanlış hesap Bağdat'tan dönecektir' "dedi.

ADIYAMAN

Adıyaman Alperen Ocakları Başkanı Sinan Önder, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 132 sanık hakkında takipsizlik kararı vermesiyle ilgili açıklamada bulundu.
Sinan Önder açıklamasında, “Şehid Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının bulunduğu helikopterin düşürülmesi suretiyle hain bir suikaste maruz kalmalarını ‘dağın şartları ve pilotun hatası’ olarak değerlendirerek 132 sanık hakkında takipsizlik kararı verildi.
Yedi yıldır bu hain suikastin üzerini örtmek için memur olan siyasi iktidar ve uzantıları amaçlarına ulaştıklarını sanmaktadırlar. Elbette bizler bu dosyanın kapatılmasına izin vermeyecek, nefesimizin yettiği yere kadar mücadele edeceğiz. Lakin, bu olayın suikast olduğunu milletimiz bilmektedir, dünya bilmektedir.
Bugün ertelediğiniz adaletin, üzerini örttüğünüzü sandığınız bu suikastin müeyyidelerini bir gün göreceksiniz. O gün sizlerin işgal ettiği koltuklarda, makamlarda Alperenler olacak. Sizler 'adalet istiyoruz' diye yalvaracaksınız, bizler de and olsun adaletten vazgeçmeyecek sizlere ve suikastte parmağı olan herkese adaleti teslim edeceğiz, hak ettiğinizi vereceğiz. Hainlere, katillere, adaletin tecelli etmesine engel olan siyasi otorite ve işbirlikçilerine hesap gününü de hatırlatır ama hesabını dünya gözüyle göreceklerini de belirtmek isteriz” dedi.

MANİSA

Büyük Birlik Partisi (BBP) üyeleri, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmaya takipsizlik kararı verilmesi üzerine adliye önüne siyah çelenk bıraktı.

BBP İl Başkanı Ahmet Ay, takipsizlik kararının terör olaylarından sonra verilmesinin manidar olduğunu söyledi. Ay, "Ne hazin bir fırsatçılıktır ki ne kadar manidardır ki takipsizlik kararı, elim bir terör olayının şokunun yaşandığı ve bu bahaneyle ulusal medyaya sansürle sınırlamaların getirildiği, internetin yavaşlatılmasıyla özgür medyanın devre dışı bırakıldığı bir günde kamuoyuyla paylaşılması kafaları karıştırmıştır" diye konuştu.

Takipsizlik karanının alınmasında bazı siyasilerin ve bürokratların baskısının olduğunu iddia eden Ahmet Ay, "Şu anda bu yapılan müdahalelere girmeyeceğiz. Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının vefatıyla sonuçlanan olayın suikast ve sabotaj olduğu yönündeki kuvvetli şüphelerin üzeri karartılarak ve şüpheliler aklanarak dava dosyası hakkında takipsizlik kararı verildi" dedi.

SİVAS

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Teşkilatı, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin verilen takipsizlik kararına tepki amacıyla adliye önüne siyah çelenk bıraktı.

Sivas Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, helikopter kazasına ilişkin davaya takipsizlik kararını verilmesini protesto etti. BBP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ürgüp'ün aralarında bulunduğu grup, adliye binası önüne siyah çelenk bıraktı. Grup adına açıklama yapan BBP Sivas İl Başkanı Uğur Bulut, "Yürüttüğümüz hukuki süreçte takipsizlik kararı verilmiştir. Ne hazin fırsatçıklıktır ki, ne kadar manidardır ki bu takipsizlik kararı; elim bir terör olayının şokunun yaşandığı, bu bahaneyle ulusal medyaya sansür ve sınırlamaların getirildiği, internetin yavaşlatılmasıyla özgür sosyal medyanın devre dışı bırakılmaya çalışıldığı bir günde kamuoyuyla paylaşılmıştır" dedi.

Karara itiraz edeceklerini ifade eden Bulut, "15 günlük yasal sürecin sonunda Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine itiraz yapılacak. İnanıyoruz ki yanlış hesap Bağdat'tan dönecektir" dedi. Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.