Komisyon dünkü toplantıya, Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu, Genelkurmay eski Başkanı Necdet Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen’i davet etti. Ancak üç isim de ‘mazeret’ bildirdi. Daha önce de Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt ‘’Rahatsızım’’ diyerek komisyona gelmemişti.

GÖZALTI KORKUSU MU?


Komisyon Başkanı Reşat Petek, “Bu bir soruşturma değil araştırma komisyonu. Burada bir sorgulama yok görüş ve bilgilerinize başvuruyoruz” açıklamasını yapmasına karşın davet edilen isimlerin mazeret bildiriyor. Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak’ın komisyona gelip bilgi verdikten sonra gözaltına alınması da tartışma yaratmıştı.

Genelkurmay eski Başkanı Necdet Özel ise “Soruların yazılı olarak gönderilmesi” talebinde bulundu. Kulislerde Özel’in "FETÖ'cü subayların terfisinin, kendi dönemine rastlaması" nedeniyle bu konudaki sorulara muhatap olmamak için gelmek istemediği yorumları yapıldı. Öte yandan dün komisyona davet edilen ve FETÖ çatı iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet savcısı Serdar Coşkun’un daveti de "Soruşturmayı yürüten savcının sorgulanması gibi algı yaratmayalım" denilerek geri çekildi.