Şener, "Bunların canice yüzünü Hrant Dink cinayetinde gördüm. Ama derdimiz anlatmakta zorluk çektik. Benim Hrant Dink kitabım, Ergenekon faaliyeti olarak görüldü. Ben Hrant Dink cinayetiyle ilgilenmeye başladığım zaman Malatya'da Zirve katliamı gerçekleşti. Arkasından Ergenekon soruşturması başladı. FETÖ bu cinayetin içerisinde" diye konuştu.

İLGİLİ HABERGülten Kışanak: Ekrem Dumanlı 'Hükümet bizi kandırdı' dediGülten Kışanak: Ekrem Dumanlı 'Hükümet bizi kandırdı' dedi


AKP İLE İŞBİRLİĞİ YAPTILAR

FETÖ'cülerden tehditler aldığını da dile getiren Şener, "Bu işlerle uğraşma üzerinden kamyonlar geçer, diyorlardı" dedi. AKP ile Cemaat'in işbirliği yaptığını da dile getiren Şener, "Bunları anlatma derdine düşmüştük. Bana, bunlarla uğraşma başına dert alırsın dediler. Hakikaten başıma dertler açıldı" dedi.

Bir ihbar belgesinden yola çıkarak, Cemaat'in asıl amacının, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu  Bilal Erdoğan'ı öldürmek olduğunu ileri süren Şener, "Böylece Ergenekon savcıları ile hükümet karşı karşıya gelecekti. Asıl amaç, bu cinayetten yola çıkarak Ergenekon soruşturmasını sıklaştırmaktı'' dedi ve şunları söyledi:

''MİT FETÖ ile ilgili herşeyi biliyordu'' diyen Şener, MİT'e ait bir eğitim kitapçığı ile MGK'nın FETÖ'cü yapılanma konusunda hazırladığı sunumu da  Komisyon'la paylaştı.

İLGİLİ HABERMehmet Ağar darbe komisyonunda konuştuMehmet Ağar darbe komisyonunda konuştu


ÖZKÖK'LE PALAZLANDI

"Hilmi Özkök TSK içerisinde yapılanmaya göz yummuştur" diyen Şener, Cemaat'in  o tarihlerde en hızlı  yapılanmasını yaşadığını savundu. Genelkurmay'ın FETÖ ile mücadele etmediğini öne süren Şener, "Necdet Özel'in her sabah odasına dinleme cihazı konuyor, akşam olunca abilere veriliyordu'' diye konuştu. Şener, "Darbe başarılı olsaydı MİT Müsteşarlığı'na Ramazan Akyürek getirilecekti" açıklamasını da yaptı.

İLGİLİ HABERDarbe Komisyonu'nda Adil Öksüz tartışması!Darbe Komisyonu'nda Adil Öksüz tartışması!


NEDİM ŞENER: "FETÖ'NÜN TÜM ŞİFRELERİ DİNK CİNAYETİNDE GİZLİ"

TBMM Darbe Araştırma Komisyonuna bilgi veren gazeteci yazar Nedim Şener, "FETÖ'nün tüm şifreleri Hrant Dink cinayetinde gizli" dedi.

Oda tv davasında bir yıl tutuklu kalan, kumpas mağduru gazeteci yazar Nedim Şener, TBMM Darbe Araştırma komisyonuna bilgi verdi. FETÖ'nün eyleme geçtiği ilk olayın Hrant Dink cinayeti olduğunu ifade eden Şener, "FETÖ'nün tüm şifreleri Dink cinayetinde gizli" dedi. Örgütün halen büyük bir tehlike olduğunu belirten Şener, komisyon üyelerine, "Yalvarıyorum, siyasal tartışmaları bir yana bırakın. FETÖ her yerden sızabilir" diye konuştu.

Şener bir soru üzerine de şu açıklamayı yaptı: "17-25 Aralık'ta Rıza Zarrab adlı iş adamıyla rüşvet ilişkisine giren siyasetçiler var. Bu masada bunu savunabilecek kimse olduğunu zannetmiyorum. Ama FETÖ bu yolsuzluktan yola çıkarak Tayyip Erdoğan'ı tutuklamayı meşrulaştırmaya çalıştı."