Kamil ELİBOL / ANKARA

Açılımı fırsat bilerek Güneydoğu’yu silah deposuna çeviren bölücü terör örgütü, yandaşlarına daha fazla kan akıtma talimatı verdi. Kuzey Irak ve Suriye’deki kamplarda yetiştirilen yüzlerce terörist ilçelere gönderildi

FOTO: DHA Cizre ve Sur’daki temizlik sürerken, PKK yeni hainlikler peşinde


AKP hü­kü­me­ti­nin baş­lat­tı­ğı çö­züm sü­re­cin­de PKK’­ya ve­ri­len ta­viz­ler ne­de­niy­le özel­lik­le Di­yar­ba­kır, Şır­nak, Hak­ka­ri ve Mar­di­n’­in ba­zı il­çe­le­ri­nin Kan­di­l’­e çev­ril­di­ği or­ta­ya çık­tı. 22 Tem­mu­z’­dan bu ya­na Sur, Ciz­re ve Si­lo­pi­’de sür­dü­rü­len PKK’­ya yö­ne­lik ope­ras­yon­la­rın ge­niş­le­ti­le­ce­ği öğ­re­nil­di. Yet­ki­li kay­nak­lar 3 il­çe­de şu ana ka­dar 876 te­rö­ris­tin ölü ele ge­çi­ril­di­ği ope­ras­yon­la­rın Hak­ka­ri ve Mar­di­n’­de de­vam ede­ce­ği­ni söy­le­di. İs­tih­ba­rat ra­por­la­rı­na gö­re 800 do­la­yın­da te­rö­rist il mer­ke­zi­nin ta­şın­ma­sı plan­la­nan Hak­ka­ri­’nin Yük­se­ko­va ile Mar­di­n’­in Nu­say­bin İl­çe­si­’ne yer­leş­ti. Öz yö­ne­tim ilan et­me­yi plan­la­yan un­sur­la­ra, ör­gü­tün Ku­zey Irak ve Su­ri­ye­’de­ki kamp­la­rın­da fa­ali­yet gös­te­ren te­rö­rist­le­rin de ka­tıl­dı­ğı be­lir­len­di.

OKUL­LAR ‘Ü­S’ OLA­RAK KUL­LA­NI­LA­CAK

Tür­ki­ye 7 Ha­zi­ra­n’­dan iti­ba­ren tır­ma­nan te­rö­re 254 as­ker, po­lis ve ko­ru­cu­yu şe­hit ver­di. De­vam eden ope­ras­yon­lar­da, Yük­se­ko­va­’da 600, Nu­say­bi­n’­de ise 200 ci­va­rın­da te­rö­ris­tin ko­nuş­lan­dı­ğı yö­nün­de is­tih­ba­ri bil­gi­le­re ula­şıl­dı. Sur, Ciz­re ve Si­lo­pi­’de ağır ka­yıp­lar ve­ren PKK’­nın Yük­se­ko­va ve Nu­say­bi­n’­e cid­di mik­tar­da si­lah-mü­him­mat yı­ğı­na­ğı yap­tı­ğı ve ça­tış­ma or­ta­mı ya­ra­ta­ca­ğı sap­tan­dı. Yük­se­ko­va­’da­ki 3. Tak­tik Pi­ya­de Tü­men Ko­mu­tan­lı­ğı ile Hak­ka­ri Dağ ve Ko­man­do Tu­ga­yı­’nın, te­rö­rist­le­ri et­ki­siz ha­le ge­tir­mek için plan­la­ma­lar yap­tı­ğı bil­di­ril­di. Ba­zı okul­la­rın “ü­s” ve mü­him­mat de­po­su ola­rak kul­la­nıl­ma­sı­nın ön­gö­rül­dü­ğü kay­de­dil­di. Mar­di­n’­in Nu­say­bin İl­çe­si­’n­de ise 200’e ya­kın te­rö­ris­tin ken­di­le­ri­ni ka­muf­le ede­rek ev­le­re yer­leş­ti­ği tes­pit edil­di. Yük­se­ko­va ve Nu­say­bi­n’­de, PKK’­lı te­rö­rist­le­rin gü­ven­lik güç­le­ri­ne “za­yi­at” ver­dir­mek için ara so­kak­la­rı ma­yın/EY­P’­ler­le “tu­zak­la­dık­la­rı­” du­yum­la­rı alın­dı. Ka­nas ve Zag­ros tü­fek kul­la­nan kes­kin ni­şan­cı te­rö­rist­le­rin de kon­tro­lü­nü ele ge­çir­dik­le­ri so­kak­la­ra ko­nuş­lan­dık­la­rı an­la­şıl­dı.