2 çocuk babası Hamit Çevik'in sokağa çıkma yasağının sürdüğü Fırat Mahallesi'ndeki evi yıkıldığı için bir harabede yaşadığı ve 2 çocuğu ile 4 aylık hamile eşinin geçimini sağlamak için hurda toplarken yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart'ta uygulanmaya başlanan ve 25 Temmuz'da kaldırılan sokağa çıkma yasağı, Fırat, Dicle, Zeynel Abidin, Yenişehir, Kışla ve Abdulkadir Paşa olmak üzere 6 mahallede devam ederken, patlayıcı araması yapılan ve molozları taşınan evlerden alınan hafriyatların içindeki bir patlayıcı dün 1'i çocuk 2 kişinin ölmesine neden oldu. Dün Küçük Sanayi Sitesinin karşısındaki boş bir alana taşınan hafriyat alınanda yaşanan patlamada hayatını kaybeden Hamit Çevik ve Kadri Barak'ın cenazeleri Mardin Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak, Nusaybin'e getirildi. Hamit Çevik'in cenazesi Çatalözü Köyü, Kadri Barak'ın cenazesi ise Moris Mezarlığı'nda gözyaşları Kürtçe yakılan ağıtlar arasında toprağa verildi.

DRAM ORTAYA ÇIKTI

Dün yaşanan patlama hayatını kaybeden Hamit Çevik'in sokağa çıkma yasağının sürdüğü Fırat Mahallesindeki evinin yıkıldığı ve bir harabede yaşadığı, 2 çocuğu ile 4 aylık hamile eşinin geçimini sağlamak için hurda topladığı belirtildi. Geçimini de topladığı hurdaları satarak sağlayan Çevik'in patlama günü de dökülen molozlar arasında satabileceği metal ya da plastik bir eşya aradığı, molozları karıştırırken bulduğu cismin patlaması sonucu kendisi ve 14 yaşındaki Kadri Barak'ın öldüğü belirtildi. Ailesi, taziyeleri Çevik'in eşi ve çocuklarının kaldığı harabede kabul etti.

DHA