Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yürütülen operasyon kapsamında bugün PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırıda 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 uzman çavuş yaralandı.

Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart tarihinde uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte, polis ve jandarma özel harekat timlerinin ortak yürüttüğü operasyonlar sürüyor. Bugün Dicle Mahallesi Menekşe Sokak'ta hareket halinde bulunan askeri time, teröristler roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda yaralanan 3 uzman çavuş Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan durumu ağır olan 1 uzman çavuş doktorların tüm müdahalesine rağmen şehit oldu.

Saldırının ardından bölgede güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma yer yer sürüyor.

MAHSUR KALAN İTFAİYE ARAÇLARI KURTARILDI

Nusaybin İlçesi'nde yürtülen operasyon kapsamında gece başlayan patlama ve silah sesleri gündüz de devam etti. Kışla Mahallesi'nde maydana gelen patlamalar nedeniyle Rüzgar Sokak üzerinde bulunan bir dükkanda yangın çıktı. Aynı saatlerde yine patlamadan kaynaklı başka bir yangın daha çıktı. İki ayrı yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, yangınları büyümeden söndürmeyi başardı. Patlama ve yangın nedeniyle çevredeki işyeri ve evlerin camlarının karıldığı belirtildi.

Ayrıca, 8 gün önce Dicle Mahallesi Çağ Çağ Caddesi üzerindeki bir evde çıkan yangını söndürmeye giden ancak teröristlerin saldırısı nedeniyle mahsur kalan 2 itfaiye aracı kurtarıldı. Saldırıda itfaiye eri Hacı Yıldız yaralanmıştı. Kurtarılan itfaiye araçlarının PKK'lı teröristler tarafından barikat olarak kullandığı, araçlarda mermi ve rokatatar izleri olduğu görüldü.

DHA