Kızılay'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımlayan ODTÜ Mezunları Derneği, "Yönetim zafiyeti yaşanıyorken istikrar olmaz" Dedi.


Ankara Kızılay'da yapılan terör saldırısında ODTÜ'de okuyan Berkay Baş ve Ozancan Akkuş  yaşamını yitirdi. Gençlerin ölümü herkesi yasa boğdu.


Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ)  iki öğrencisi Berkay Baş ve Ozancan Akkuş, Ankara Kızılay'da meydana gelen ve 37 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan hain saldırının kurbanı oldu.  

 

MEZUNLAR DERNEĞİ'NDEN TAZİYE MESAJI: "ÖLÜMLERE ALIŞMAYACAĞIZ"

ODTÜ Mezunları Derneği de Kızılay'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Mezunlar Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, büyük bir yönetim zafiyeti yaşandığı savunularak şöyle denildi:

"Çok üzgünüz. Her defasında son olmasını umut ettiğimiz katliamlar tüm acımasızlığıyla devam ediyor. Birileri çıkıp 'Terörle yaşamaya alışmamız gerekiyor' diyor. Birileri 'Ülke istikrara kavuştu' diyor. Hayır alışmayacağız. Hayır, ülke kan gölüne dönmüşken, hiç kimsenin can güvenliği kalmamışken ve büyük bir yönetim zafiyeti yaşanırken istikrar olmaz, olamaz. Gencecik insanlar, umutlar yine yok edildi. Son 6 ayda ölen tüm insanlar canımızdan can aldı. Öğrencilerimizden Ozancan Akkuş ve Berkay Baş onlarca insanla birlikte gülüşleriyle koparıldı aramızdan. Sözün bittiği yerdeyiz. Hapsedilmeye çalışıldığımız evlerimizde, sessiz kalmamız, sunulan her şeyi sorgusuz kabul etmemiz bekleniyor. Alınmayan tedbirler, sağlanamayan can güvenliği, inatla sürdürülen çatışmalar, çatışmaları arttıran politikalar devam ettiriliyor ve bizlere; susun, sokağa çıkmayın, görmeyin, izlemeyin, itiraz etmeyin yani özetle yaşamayın diyorlar. 'Bu saldırının son olması için çalışacağız' açıklamalarını beklerken tam tersine kana kan açıklamaları ile dehşete kapılmamak, sessiz kalmak mümkün değil. Sivil halka yönelik haince saldırılar birilerinin politika malzemesi haline dönüştürülürken sessiz kalamayız. Şunu çok iyi biliyoruz ki bir arada insanca yaşamak için, sokaklarda özgürce dolaşmak için, savaşsız, kansız bir ülke, bir dünya yaratmak için gücümüz var. Ölümlere alışmayacağız, susmayacağız; terörü lanetleyecek ve ülkenin geldiği bu noktanın bir an önce sonlandırılması için mücadelemize devam edeceğiz. Başkentimizi kan gölüne çeviren bu hain saldırıyı lanetliyor, yakınlarını kaybedenlere sabır, hastanelerde tedavi görenlere acil şifalar diliyoruz"

ODTÜ: ÜNİVERSİTEMİZ İNSANLIK DIŞI SALDIRIDA İKİ EVLADINI KAYBETTİ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara Kızılay'da meydana gelen ve 37 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıda öğrencileri Berkay Baş ve Ozancan Akkuş'u kaybettiklerini bildirerek her türlü şiddete son verilmesi için çağrı yaptı.

ODTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Berkay Baş'la Elektronik Mühendisliği Bölümü hazırlık öğrencisi Ozancan Akkuş'un yaşamını yitirdiği saldırı nedeniyle acılarının büyük olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Ankara'da masum insanları hedef alan bir menfur saldırı daha yaşadık. Üniversitemiz bu insanlık dışı saldırıda iki evladını kaybetti. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Berkay Baş ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Hazırlık öğrencisi Ozancan Akkuş yaşamlarını yitirdi. Acımız büyük. Yaşamını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralanan vatandaşlarımıza şifalar diliyoruz. Terörü lanetliyor ve her türlü şiddete son verilmesi için çağrımızı tekrarlıyoruz" DHA

 

 

 

 

 

DHA