Ankara Kızılay'da yapılan terör saldırısında ODTÜ'de okuyan Ozancan Akkuş ve  Berkay Baş hayatını kaybetti. Ozancan Akkuş Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü hazırlık öğrencisi, Berkay Baş ise Metarulji Malzeme Mühendisliği bölümü öğrencisi idi.

Deniz AYHAN / ANKARA 

Foto: SÖZCÜ - Ozancan Akkuş, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü hazırlık öğrencisiydi


Gençlerin ölümü herkesi yasa boğarken, ODTÜ'de de öğrenciler oturma eylemi gerçekleştirerek terör saldırısını protesto etti. Öğrenciler ardından da bir yürüyüş düzenledi.

Foto: SÖZCÜ - Berkay Baş, Metarulji Malzeme Mühendisliği bölümü öğrencisi idi.


Olay sonrası ODTÜ'den bir açıklama yapıldı ve "Ankara’da masum insanları hedef alan bir menfur saldırı daha yaşadık. Üniversitemiz bu insanlık dışı saldırıda iki evladını kaybetti. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Berkay Baş ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Hazırlık öğrencisi Ozancan Akkuş yaşamlarını yitirdi. Acımız büyük. Yaşamını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralanan vatandaşlarımıza şifalar diliyoruz. Terörü lanetliyor ve her türlü şiddete son verilmesi için çağrımızı tekrarlıyoruz" denildi.

Ozancan ve babasının fotoğrafı, sosyal medyanın da gündemine oturdu.


Nuri ve Senem Akkuş’un 3 çocuğundan biri olan Ozancan Akkuş’un bombalı saldırı öncesi arkadaşlarıyla bir kafede çay içtikten sonra bombanın patladığı bölgeye doğru gittiği öğrenildi.