Nursima KESKİN ANKARA, (DHA) - MHP Grup BAşkanvekili OKtay Vural, ABD`nin PYD`yi terör örgütü olarak görmediği açıklamalarını sert bir dille eleştirerek "İğneyi Türkiye`yi yönetenlere önce batıralım. Sonra da çuvaldızı, çiviyi ABD ve Rusya`ya yapalım" dedi.

Oktay Vural, TBMM`de yaptığı basın toplantısında Türkiye`nin bir beka sorunuyla karşı karşıya geldiğini bildirdi. Oktay Vural, "PYD kim be PYD kim? ABD`de Dışişleri sözcüleri PYD`yi terör örgütü olarak görmüyoruz ve bunu uzun zamandır Türkiye`ye anlatıyoruz diyor. Bu algı Türkiye`yi büyük sıkıntılara sokuştur. İğneyi Türkiye`yi yönetenlere önce batıralım. Sonra da çuvaldızı, çiviyi ABD ve Rusya`ya yapalım" dedi. Oktay Vural daha sonra sırayla peşmergenin Kobani`ye girerken Türkiye`den geçtiği, Kobani ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu`nun görüntülerini izletti.

"ADAMLARIN LAHMACUN PARASINI BİLE ÖDEDİNİZ"
İzlettiği görüntüleri yorumlayan Oktay Vural şunları söyledi: "Ey Erdoğan bu giden yardım Kobani`de teröristlere gitmiyor muydu? Ey Çavuşoğlu PYD terör örgütü değil miydi? Peşmergeyi onların imdadına yollamak için koridoru açan sen değil miydin? Ey Davutoğlu Kobani`deki teröristleri alnından öpen sen değil miydin? PYD terörist midir değil midir? O gün sus pus olanlar şimdi kalkıp bunları yapıyor. Geldiler adamlar, lahmacun parasını bile ödediniz. İncirlik anlaşmasını yaptığın zaman `Ey Amerika PYD ile ilişkini kes yoksa izin vermem` diyecektin. Dış politika milli menfaatler lafla yürümez tavır oluşturacaksınız. Salih Müslim`i Ankara`da ağırlıyorsunuz sonra da kalkıp `PYD PKK aynıdır Ey Amerika` diyorsunuz. Ey Davutoğlu bunlar yapılırken PYD terör örgütü değil miydi? Biz ABD`nin ne mal olduğunu biliyoruz. Biz hükümetimiz nerede, kimin tarafında onu merak ediyoruz. Bu milletin yanında olun diyoruz. Ne ABD, Ne PYD ne şu ne bu Türk milletinin yanında olun diyoruz. İsteğimiz bu. Cumhurbaşkanına soruyorum PYD`yi PKK`dan ayrı mı görüyorsun."

"EY ABD `SENİN TERÖRİSTİN BENİM TERÖRİSTİM` DİYE MESELEYE BAKARSAN ULUSLARARASI TERÖRLE NASIL MÜCADELE EDECEKSİN"
Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun PYD ile ilgili açıklamalarını okuyan Oktay Vural konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdi diyor ki 2013 te çözüm süreci işleseydi PYD`ye bakış açımız farklı olurdu. PKK ile görüşüp meşrulaştırırken PYD`yi de meşrulaştırmadın mı? Kırmızı çizgi çizen sensiz. Fırat`ın doğusunda PYD`nin varlığına ne diyorsun? Meşru mudur? Kimi kandırıyorsunuz siz ya. Batıdan doğuya geçmesi mümkün müdür onu mu demek istiyorsun. Bizi enayi yerine koymayın. Baştan aşağı riya kokan bir ilişki modeli. PYD`nin genişlemesine karşı hangi tedbirleri aldınız. Ey ABD `senin teröristin benim teröristim` diye meseleye bakarsan uluslararası terörle nasıl mücadele edeceksin? Ey Amerika kadim Türk milletini, menfaatini dikkate almıyorsun da amacın hedefin ne. Kimse Türkiye`yi bu duruma düşürmez. İğneyi batıracağım hükümetime, çuvaldızı ABD ve Rusya`ya. ABD`nin, Rusya`nın ne yapmak istediğini biliyoruz. Bizi ABD`nin Rusya`nın amaçlarına karşı yönetecek bir hükümet olmalı. Bu geldiğimiz sonuçlar bu hükümetin gafleti neticesidir."

"OYUN DA OYNAŞ DA DEĞİLSİNİZ BEYLER"
Ana muhalefet partisini de eleştiren Oktay Vural, "Onun kurduğu parti bugün Demirtaş`la aynı sazı çalmaya başladı. Şehitlerimizle teröristleri aynı kefeye koyan, sosyal medyada bunu kullanan milletvekilleri var. Sezgin Tanrıkulu `PKK terör örgütü değildir` diyor. Maalesef CHP, PKK`lı teröristlere `şehir gerillası` diyebilir. PKK`yı güçlendirecek her türlü söylemden bu partiler vazgeçmelidir. Oyun da oynaş da değilsiniz beyler. Bu devlet sokakta kurulmadı. Ey Moskova, Ey Putin bir terör örgütünün posteriyle bir temsilcilik açılması yakışıyor mu size. Bir milletvekiline yaklaşıyor mu bunu yapmak. Bir grup da ABD`ye gidiyor. ABD dışişleri bakanlığında görüşmeler yapıyor Osman Baydemir filan. Türkiye`nin terörle mücadelesini yabancılara şikayet ediyor. Bu dostluğa ve mertliğe sığmaz. AKP ve CHP`ye milli dış politika oluşturması konusunda bir tavır geliştirmesi gerektiğini ifade ediyorum" dedi.
"AVRUPA BİRLİĞİNİN NE MAL OLDUĞUNU BİLİYORUZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın mülteciler için ödenecek 3 Milyar Euro`luk yardımla ilgili açıklamalarını eleştiren Oktay Vural, "AB`nin ne mal olduğunu biliyoruz. Kendi menfaatleri için herşeyi yapan bir zihniyet. Ege denizinden gitmemesi için dün NATO göreve çağrıldı. Türkiye`yi mülteci çöplüğüne çevirmek için ahlaksız teklifler kabul ediliyor. Sonra Ey ABD diye bağırıyor. Bunlar göçmen değil mülteci."

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TEKRAR O COĞRAFYAYA SAHİP OLMASININ ÖNÜ KESİLMELİDİR"
DHA