Sözcü WhatsApp hattına ulaşan 0533... no'lu okur Hatay'ın İskenderun ilçesinde yapımı kısa süre önce tamamlanan Hanife Uysal Orta Okulu'nun fotoğraflarını paylaştı. Sözcü okuru, okulun bahçe duvarlarındaki demir korkuluk üzerindeki amblemlerin fotoğraflarını çekerek "Genç beyinlerin olduğu bir eğitim kurumunda kılıçlı simgeler nedir?" diye soruyor. 

FOTO: WhatsApp ihbar hattı

SUUDİ ARABİSTAN'IN RESMİ AMBLEMİ


Sözcü okuru WhatsApp hattına aynı zamanda Suuidi Arabistan parasının üzerindeki amblemin fotoğrafını da yolladı. Çünkü okulun bahçe duvarındaki amblem ile Suudi Arabistan Riyali'nin üzerindeki amblem aynı.

FOTO: WhatsApp ihbar hattı

FETİH VE CİHAD HAREKETİ


FOTO: WhatsApp ihbar hattı


Aynı amblem Suudi Arabistan Reemi kanalının da amblemi. Peki bu amblem ne anlama geliyor? Okulun duvarındaki amblem Suudi Arabistan'ın devlet arması. Armadaki iki kılıç fetih ve cihad hareketlerini temsil ediyor.

2014 YILINDA TEMELİ ATILMIŞTI


FOTO: WhatsApp ihbar hattı


Bahçe duvarındaki demir korkulukların üzerindeki amblem ile habere konu olan Hanife Uysal Ortaokulu'nun temeli 2014 yılında atılmıştı. Temel atma törenine Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil katılmıştı.

MERHUME HANİFE UYSAL ADINA YAPILDI


24 derslikli okul işadamı Ali Uysal tarafından yaptırıldı. Ali Uysal açılışta yaptığı konuşmada “Eğitim adına konulan her bir tuğlanın, daha güçlü bir Türkiye’nin aydınlık geleceğine konulmuş bir tuğla demektir, düşüncesinden hareketle, merhume annem Hanife Uysal adına 24 derslikli ortaokul yaptırmaya karar verdik" demişti.