Teröristlerin Bursa'da düzenlediği intihar saldırısının ardından Manisa ve Osmaniye'de güvenlik güçlerine bombalı tuzaklarla pusu kuruldu. Manisa'da bir astsubay hafif yaralanırken, Osmaniye'de güvenlik güçlerinin geçişinde patlatılmak üzere hazırlanan bombalı tuzak Jandarma ekiplerinin dikkati sayesinde son anda fark edilerek etkisiz hale getirildi.

Dün akşam saatlerinde Bursa'nın en işlek yerlerinden olan Bursa Ulucami'de düzenlenen intihar saldırısı sonrası 15 kişi gözaltına alındı. Türkiye, Bursa'daki saldırının şokunu üzerinden atamadan Manisa'nın Soma ilçesinde karayoluna tuzaklanmış patlayıcılar patlatıldı. Askeri aracın geçişi sırasında patlatılan bombalı saldırıda şans eseri bir astsubay hafif yaralandı. Uzaktan kumandalı iki ayrı el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda hedef jandarma oldu. İkinci bombanın, ilk patlamanın ardından bölgeye gelen Jandarma ekiplerinin geçişi sırasında patlatılması akıllara Doğu ve Güneydoğu'da polise ve askerlere düzenlenen tuzaklı saldırıları getirdi.

Soma'daki saldırıların ayrıntılarının ortaya çıkmasının ardından aynı şekilde hazırlanmış bir tuzak da Osmaniye'de bulundu. Osmaniye Hasanbeyli ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca döşenen ve örgüt mensuplarınca patlatılan patlayıcının ardından jandarma ekipleri tarafından fark edilen 2. tuzaklanmış patlayıcı madde kontrollü olarak patlatıldı.