Orman yangınını söndürme çalışmalarına yardım etmek için hiç düşünmeden ayağındaki terlikle koşarak giden Süleyman Orçin, yangın söndürme ekiplerinin takdirini kazandı. İzmir'in Bayındır İlçesi'nde çıkan yangının söndürme çalışmalarına katılan 23 yaşındaki genç, ekibe hortum ve su taşıdı.

suleyman-orcin

Bayındır'ın Furunlu Köyü yakınlarında, geçen Cumartesi günü saat 15.48'te orman yangını çıktı. Yangını söndürmek için havadan ve karadan çok sayıda ekiple müdahale edildi. Furunlu Köyü'nde yaşayan Süleyman Orçin, yangın çıktığını görünce duyarsız kalmayıp, aceleyle bölgeye koştu. Ayağındaki terliklerle söndürme çalışması yapılan bölgeye gelen Orçin, Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü yangın ekiplerine yardım etmek için gün boyunca çırpındı, durdu. Kimi zaman onlara hortum taşıdı kimi zaman da soğuk su getirdi. Sarp, taşlık, çalılık ve dikenli arazide, terliklerinin koruyamadığı ayaklarının yaralanmasına aldırmadı. Yangın Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden gelen takviye hava ve yer ekipleriyle 3 saatin içinde, 10 hektarda söndürüldü.

Ormancılar, yaptıklarıyla gönüllerini fetheden Süleyman Orçin'e ve böyle bir evlat yetiştiren ailesine teşekkür etti. Yapılan açıklamada, orman yangınlarının her zaman çıkabileceğine dikkat çekilerek, önemli olanın, milletin, kendi ormanları için görevlilerle omuz omuza vererek buna karşı mücade etmesi olduğu vurgulandı.

DHA