Seçim bölgesi Yalova’da konuşan İnce, “Davutoğlu’na sesleniyorum, görevden ayrılmadan son 1 haftada örtülüden kaç para harcadın? Kendine kaç personel ve araç tahsis ettin açıkla” dedi...

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin il başkanlığında dün basın toplantısı düzenledi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştiren İnce, Davutoğlu’na, görevden ayrılmadan bir hafta öncesinde örtülü ödenekten ne kadar para harcadığını, kendisine 34 araç ile 108 personel tahsis edip etmediğini sordu. İnce, “317 milletvekili çıkararak birinci parti oldunuz. Başbakan oldunuz. 317 milletvekiliyle bir saraylıya dik duramadınız ve sizi oradan alaşağı etti, kenara attı” dedi. Davutoğlu’nun yetimin hakkından bahsettiğini vurgulayan İnce, şu soruları yöneltti:

DEVLET BİLE YÖNETİLİR


Görevden ayrılmadan son bir hafta içerisinde kendine kaç araç tahsis ettin? 34 araç tahsis ettiğin doğru mu? Sayın Davutoğlu son bir hafta içerisinde azledileceğini öğrenince kendine sekreter, şoför, koruma kaç personel tahsis ettin? 108 personel tahsis ettiğin doğru mudur? 34 araçla 108 personelle devlet yönetilir. Sen kimsin ki bu kadar personeli, bu kadar aracı kendine tahsis ediyorsun?
SON bir hafta içinde başbakanlık yapanların korunmasına dair genelgeyi değiştirerek, ‘Son 10 yılda başbakanlık yapanlar’ diye sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kendinin korunmasını gündeme getirdin mi? Böyle bir genelge yayınladın mı?

YETİM HAKKINA NE OLDU


Ey Davutoğlu, son bir hafta içerisinde örtülü ödenekten kaç para kullandın? Son bir hafta içinde örtülü ödenekten 200 trilyon (milyon) lira kullandığın doğru mu? Hani yetimin hakkını savunurdunuz siz? Hani fakir fukaradan yanaydınız?
YALOVA’dan Davutoğlu’na sesleniyorum. Sana tahsis edilen personel sayısını açıkla. Bana açıklatmak zorunda bırakma. Tahsis edilen araç sayısını açıkla. Örtülü ödenek milletin parasıdır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. DHA