Ankara'daki bombalı saldırıda, Sivas Divriğili Çermik ailesinin üç ferdi de teröre kurban gitti. Aynı evde yaşayan baba Muharrem Çermik, anne Bağdat Çermik ve kızları Perihan Çermik saldırıda yaşamlarını yitirdiler. Aileden geriye kalan oğul Yusuf Çermik ise SÖZCÜ'ye isyanını dile getirdi ve gözyaşları arasında, “Bu hükümet teröre taşeronluk yapıyor. İstihbarat, görevini yapmıyor. Yapsaydı, 5 ayda aynı şehirde 3 büyük patlama olmazdı. Baş sorumlu bu iktidardır” dedi.
Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA

[caption id="attachment_1135778" align="alignleft" width="670"] FOTO:SÖZCÜ - Yusuf Çermik hain saldınıda babası Muharrem Çermik (solda) annesi Bağdat Çermik (ortada) ve kardeşi Perihan Çermik'i (sağda) kaybetti.[/caption]

AKRABA ZİYARETİNDEN DÖNÜYORLARDI


Muharrem Çermik ile eşi Bağdat Çermik ve kızları Perihan Çermik, Tuzluçayır semtinde akraba ziyaretine gitmişlerdi. Ziyaretin ardından, Balgat’taki evlerine dönmek üzere Kızılay’a gelerek, tam da bombanın patladığı Balgat otobüs durağında beklemeye başladılar. Uzun süre beklemelerine rağmen otobüs gelmedi. Saat 18.45 sularında ise, bekledikleri durakta patlayan bombaya kurban gittiler.

Çermik ailesinin üç ferdinin katliama kurban gittiği evinde gözyaşı ve yas vardı. Taziyeleri kabul eden oğulları Yusuf Çermik, “İsyan ediyorum. Aynı anda, anamı, babamı, ablamı kaybettim.  Hangi yürek dayanır bu acıya?” dedi. “Bu hükümet, teröre taşeronluk yapıyor” diyen Çermik, şunları söyledi:

''İstihbarat kurumları, şuna buna hakaret ediyorlar mı etmiyorlar mı diye gençlerin peşine takacağına, bu olayları önlesin. İstihbarat çalışsaydı, görevini layıkıyla yapıyor olsaydı, 6 ay içinde aynı şehirde, Başkent’in göbeğinde 3 büyük saldırı olmazdı. Daha bir ay önce masum insanlar öldü. Şimdi yeni bir katliam.  Çok açık söylüyorum, bu hükümet teröre taşeronluk yapıyor. Anam, babam, ablam, başkalarının anaları, babaları, kardeşleri hep bu sorumsuzluk yüzünde öldüler.”