Fatih Emrah ERDOĞAN BURHANİYE (Balıkesir), (DHA) - TÜRK Hava Yolları`nda uzun yıllar yaptığı seferlerin ardından, Balıkesir`in Burhaniye İlçesi`nde restoran ve düğün salonu olarak hizmet verecek Airbus A 340 tipi yolcu uçağının ilk parçaları birleştirildi.
Restoran ve akaryakıt istasyonları sahibi işadamı Ali Akbulut tarafından satın alınan 76 metre uzunluk, 6 metre genişliğindeki Airbus A340 tipi yolcu uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı`ndan geçen 19 Ocak`ta, 8 parçaya ayrılarak 7 TIR ile Burhaniye`ye getirildi. 6 gün sonra da 3 parçası, vinç yardımıyla TIR`dan indirilen uçağın, Kocaseyit Havalimanı karşısındaki bir arazide restorana dönüştürülmesi için montaj çalışmalarına başlandı.
17 günlük bir çalışmayla ilk parçalar demir ayaklar üzerine monte edildi. AK Partili Burhaniye Belediye Belediye Başkanı Necdet Uysal`ın büyük önem verdiği projede, uçağın birleştirme görevini üstlenen Teknisyen Mehmet Emin Ertemel "Yaklaşık 1.5 ay içinde montajı tamamlayacağız. İç dizaynı ve çevre düzenleme çalışmaları ise daha sonra yapılacak. Projenin tamamının Mayıs ayı sonuna kadar bitirilmesini hedefledik. Şu an alt parçanın merkeze kadar montajını yaptık. Daha sonra kanatlarını kuracağız. Ardından iniş takımları yerleştirilecek. Son olarak kuyruk ve uçağın üst bölümleri yerine oturtulacak" dedi.
Hayalindeki projeyi hayata geçirmek için çalıştığı belirten işadamı Ali Akbulut ise, "Çalışmalarımızda şu an için bir aksama yok. Planlarımız dahilinde gidiyor. Burhaniyemiz için güzel ve özel bir çalışma olacak. İlçemizin tanıtımına katkıda bulunabilirsek ne mutlu bizlere" diye konuştu.
DHA