Ataşehir'deki ünlü bir lokantada 3 yaşındaki çocuğun üzerine asitli madde attığı gerekçesiyle Cihan Araçman hakkında "Çocuğu ve beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etme" ve "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma" suçlarından toplam 24,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine devam edildi.

DOSYAYA BİLİMSEL MÜTALAA SUNULDU

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Cihan Araçman, mağdur Y.K'nın annesi Işıl Güven, babası Cenk Kocakaya, taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da katıldı. Ailenin avukatı Rahşan Sertkaya Daniş dava dosyasına, İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı'ndan mağdur Y.K.'nın olay nedeniyle yaşamını tehlikeye sokan bir durum olup olmadığı ve sülfürik asidin ölümcül sonuca yol açıp açmayacağı konusunda uzman doktorlarca hazırlanan mütalaayı sundu.

"AĞIZ YOLUYLA ALINMASINDA İSE ÖLÜMCÜL"

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı ve Adli Tıp Uzmanı tarafından hazırlanan bilimsel mütalaada, sülfürik asit isimli kimyasal maddenin metallerden taşlara ve canlı dokulara karşı temas ettiği bir çok farklı malzemeyi aşındırabilecek nitelikte olduğu belirtildi. Sülfürik asidin endüstriyel alanda kullanıldığı kaydedilen mütalaada, asidin solunması halinde solunum sisteminde tahriş edici etkisi nedeniyle ciddi yanıklara, akciğerlerde yaralanmaya neden olduğu ve ciltle temasta ise ağır derecede yanıklara sebebiyet verdiği anlatıldı. Mütalaada, "Asidin ağız yoluyla alınmasında ise ciddi ağız, boğaz ve mide yanıkları ile bulantı, kusmaya neden olabildiği ve ölümcül seyredebildiğinin tıbben bilindiği kanaatimizi bildirir bilimsel mütalaadır" denildi.

"YAŞAMINI TEHLİKEYE SOKAN BİR DURUM"

Asidin Y.K. ile temas ettiğinin belirtildiği mütalaada, "Sülfürik asit yaralanmasının kişinin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olduğu, kişi üzerindeki etkisinin basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığı, yüz bölgesinde ileri derecede deformasyona sahip olan kimyasal yanığın yüzün daimi değişikliği niteliğinde olduğu, göz bölgesindeki yaralanmanın her bir göz için ayrı ayrı organlardan birinin işlevini yitirilmesi niteliğinde olduğu kanaatimizi bildirir bilimsel mütalaadır"

DURUŞMA ERTELENDİ

Cihan Araçman'ın avukatları ise bilimsel mütalaayı kabul etmediklerini belirterek sanığın tahliyesini talep ettiler. Mahkeme heyeti, dosya kapsamı ve sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak Araçman'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dosyanın heyet değişikliği nedeniyle incelemeye alınmasına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

DHA