ABD'de tutuklu bulunan, kefalet talebi de reddedilen Reza Zarrab, hapisten kurtulabilmek için savunma ekibini genişletiyor.
Zarrab'a, New York'un en ünlü avukatlarından, "mafyanın avukatı" ve "ünlülerin avukatı" olarak da isimlendirilen Benjamin Brafman'ın yapacağı savunma yetmemiş olmalı ki, takviye yapma ihtiyacı duydu. Zarrab "savunma ekibine", eski bir savcıyı dahil etti.  Zarrab adına yargılanmakta olduğu New York Güney Bölge Federal Mahkemesi'ne gönderilen yazıda, "savunma ekibine", Aaron T. Wolfson'un dahil olduğu resmen bildirildi.

ZARRAB'IN YENİ AVUKATI KİMDİR?


Aaron Wolfson, Amerikan hukuk dünyasında "kara para suçlarında" ve "Amerikan ambargolarına yönelik ihlaller" konusunda uzman bir isim olarak tanınıyor.  Daha önce New York Savcılığında, savcı yardımcısı olarak çalışan Wolfson, o dönemde New York Eyalet Savcısı tarafından "uluslararası finansal suçlara" ilişkin davalara bakmakla görevlendirilmişti.  Savcılık görevinden ayrılan Wolfson, hale bir hukuk firmasında kara para ya da ambargo gibi konularda, müşterilere "danışmanlık" yapıyor.
Zarrab da, New York Güney Bölge Federal Savcısı Preet Bharara tarafından, tam da bu konularda, kara para aklamam, ABD ambargolarını delmem ve Amerikan bankalarını dolandırmam ile suçlanıyor.