Cumartesi günü ABD'de gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan 17 Aralık operasyonlarının kilit ismi Reza Zarrab’ın mal varlığına el konulması da istendi. Reza Zarrab'ın serveti ise dudak uçuklatıyor. Zarrab'ın Kanlıca’da yaklaşık 26 milyon değerinde ikiz yalısı, 12 milyon dolar değerinde özel jeti, ‘El Ganador’ adlı İngiliz yarış atının yanı sıra çok sayıda dairesi, fabrikası ve oteli bulunuyor.

Foto: DHA - Zarrab'ın mal varlığına da el konulması söz konusu


DENİZ AYHAN/ANKARA

ABD'de gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Reza Zarrab'ın mal varlığına da el konulması talep edildi. 33 yaşındaki Reza Zarrab'ın mal varlığı ise dudak uçuklatıyor.

Zarrab'ın İstanbul Kanlıca'da boğaza sıfır, yaklaşık 26 milyon değerinde ikiz yalısı, 12 milyon dolar değerinde ‘Challenger 300’ tipli özel jeti, 1 milyon 50 bin lira değerindeki Nazmi Ziya’nın ‘Kendi Evi’ tablosu, Büyükçekmece'de 47 adet dairesi, 1 milyon 850 bin değerindeki yazlığı; yine İstanbul'da 4 milyon liralık dairesi, Bakırköy'de üç süper lüks dairesi, Metroport Busidence Plaza'da iki ofis katı, Tuzla'da fabrikası bulunuyor. Zarrab'ın şirketleri üzerine ise bir otel, bir de köşk yer alıyor.

500 MİLYONLUK MAL VARLIĞI

Yaklaşık 300 milyonluk gayrimenkule sahip olan Reza Zarrab’ın 500 milyon liranın üzerinde bir servete sahip olduğu tahmin ediliyor.