30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm Türkiye'de çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Rize'deki tören duygulu anlara sahne oldu. Törende 26 Haziran’da Diyarbakır’ın Lice İlçesi kırsalında hain terör saldırısı sonucu şehit düşen 28 yaşındaki Uzman Çavuş Emrah Aytemiz’in ailesine 'Şehadet Beratı' verildi. Şehit annesi Filiz Aytemiz, törende gözyaşlarını tutamazken, bütün askerler için dua ettiğini söyledi.

[caption id="attachment_1370675" align="alignnone" width="880"]RİZE-30-AGUSTOS FOTO: DHA[/caption]

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Rize Valisi Erdoğan Bektaş ,İl Jandarma Alay Komutanı Albay Semih Coşkun, Belediye Başkanı Reşat Kasap ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören sırasında CHP Rize İl Başkanlığı heyeti de anıta çelenk sundu, ardından töreni izlemeden alandan ayrıldı.

Törende konuşan Yarbay Adem Can, son dönemdeki iç ve dış gelişmelerin Türk varlığı, birliği ve dirliğine yönelik tehditleri tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdiğini belirterek, 15 Temmuz darbe girişimine değindi ve şunları söyledi:
"Gerek içeride, gerek dışarıda aldıkları destek ve kurdukları küresel şer ittifakları ile birlik ve bütünlüğümüze saldırmaya devam eden söz konusu odakların bürünebilecekleri dehşet verici kisveler ve kullandıkları yöntemler, 15 Temmuz kalkışmasında ortaya çıkmıştır. Ne mutlu ki devlet ve milletin tüm kurumları ile uyum içerisinde ortaya koyduğu cansiperane duruşla hain emellerine ulaşmaları bir kez daha engellenmiştir. Tüm dünya görmeli ve anlamalıdır ki tarih yine tekerrür edecek, ilelebet payidar kalacak yüce Türk milleti bu tür hain saldırılara var olduğu sürece asla geçit vermeyecektir. “

[caption id="attachment_1370671" align="alignnone" width="880"]RİZE-ZAFER-BAYRAMI FOTO:DHA[/caption]

"KEŞKE OĞLUM SAĞ OLSAYDI"

[caption id="attachment_1370724" align="alignnone" width="880"]EMRAH-AYTEMİZ 26 Haziran'da Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında hain terör saldırısı sonucu şehit düşen 28 yaşındaki Uzman Çavuş Emrah Aytemiz FOTO:İHA[/caption]

Törene davet edilen Rizeli şehit Uzman Çavuş Emrah Aytemiz’in annesi Filiz, babası Hüseyin ile kız kardeşi Meltem Aytemiz’e, Rize Valisi Erdoğan Bektaş tarafından Jandarma Genel Komutanlığı’nca gönderilen Şehadet Beratı verildi. Anne Filiz Aytemiz, oğlunun şehadet beratına sarılarak ağladı. Tören, resmi geçitle sona erdi.

filiz-aytemiz

Törenin sonunda aldığı berata sarılan Filiz Aytemiz, “Keşke oğlum sağ olsaydı. Allah kalan bütün askerlerimizi korusun. Hep onlar için dua ediyorum. Askerleri görünce oğlumu hatırlıyorum. Benim oğlum gitti, onlar benim oğlum” dedi.

DHA