İddiaya göre, Perihan A., İstanbul'da özel bir şirkette çalışan M.Ç.'yi telefonla arayıp, "Bankanızın müşteri hizmetlerinden arıyorum. Hesabınızda şüpheli hareketler olduğunu belirledik. Bu işlemi siz yapmadıysanız cep telefonunuza şifre göndereceğiz. O şifreyi bizimle paylaşın, para akışını durduracağız" dedi.

Konuşma sırasında M.Ç.'nin hesap bilgilerini de alan Perihan A.'nın birlikte hareket ettiği kişiler M.Ç.'nin internet üzerinden banka hesaplarına girdi. İnternet bankacılığı sistemi de M.Ç.'nin cep telefonuna şifre gönderdi. M.Ç., cep telefonuna gelen şifreyi, bankanın müşteri temsilcisi olduğunu söyleyen genç kıza söyledi. Şifreyi alan Perihan A., "Hesabınızdaki şüpheli hareketler tamamlanmış, paranız hesabınıza aktarılmıştır" dedikten sonra telefonu kapattı. Şebeke elemanları, M.Ç.'nin hesabından 9 bin TL'yi Perihan A. adına başka bir bankaya havale etti.

Telefonu kapattıktan sonra dolandırıldığını anlayan M.Ç. durumu polise ve kendi bankasına bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen polis, belirlenen banka şubesinde önlem aldı. Parayı çekmeye gelen Perihan A., ekiplerce suçüstü yakalandı. Parayı arkadaşının gönderdiğini ileri süren genç kız, şebeke bağlantısını kabul etmedi. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen genç kız, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.