İçişleri Bakanı Ala, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen iftar programında şehit ve gazi yakınları ile korucularla bir araya geldi. Bakan Ala, "Ülkemizin birliği, milletimizin değerleri için hayatlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum" diyerek, başladığı konuşmasında Türkiye'nin iyileşme sürecine girdiği zamanlarda artan terör olaylarına dikkat çekerek şunları söyledi; "Türkiye ne zaman harekete geçse, o büyüklüğünün gerektirdiği adımları atmaya çalışsa çeşitli meseler ile etraftan, içerden, ittifaklar ile koalisyonlar ile saldırılar gerçekleşiyor. İşte dün kendi bölgesinde iyileşme, uluslararası ilişkilerde gelişme oldu, Türkiye'nin önü biraz daha aydınlandı, kötümser beklenti olanların biraz daha kırıldı ve ümitli olan milletimizin ümidi arttı. Hemen arkasından yine bir küresel terör saldırısı ile karşı karşıya kaldık. Bugün bu hadiseden dolayı milletimizi temsil ettiğimiz için Amerika'dan, Almanya'ya, Fransa'dan Hollanda'ya ve bir çok ülkenin güvenlikten sorumlu yetkilileri gerek mesaj göndererek gerek telefon ile arayarak milletimize taziyelerini ilettiler. Bizimle ortak acıyı paylaştıklarını söylediler. Ortak duygular içerisinde olduklarını ifade ettiler. Ama ben de hep Türkiye yıllardır terörle mücadele ediyor ve terörün dini, ırkı, milliyeti olmaz diyerek altını çiziyorum. Sizlerden taziyenin dışında ondan fazlasını bekliyoruz diye altını çizdim. Birlikteliğe ihtiyaç var"

BAKAN ALA “SALDIRI HAKKINDA ÇOK ÖNEMLİ BULGULAR ELDE EDİLDİ”

Bakan Ala İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında 41 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Dünkü saldırıda 41 kişi hayatını kaybetti 128 kişi tedavi altında. O kişiler içinde her dinden her ırktan kişiler var. Terör bütün insanlığı hedef aldı. Türkiye yıllardır bu konuyla karşı karşıya. Soruşturma devam ediyor çok önemli bulgular elde edildi. Bu konuda da bulgular değerlendirilerek bu ihanet ağı çözülecektir' tarihi ve kimliği ile bir büyük milletin mirasçısı ve büyük bir devlet ve millettir. Bu bakımdan bu büyük milleti korumak için her birimiz çeşitli vesileler ile bedeller ödüyoruz" diye konuştu.

Terörü politikası konusunda Türkiye’den daha kararlı ülke olmadığını vurgulayan Ala terörü önleme konusunda çalışmalara tereddüt etmeden devam edeceklerini söyledi. Bakan Ala sözlerine şöyle devam etti; "Bugüne kadar 144 ülkeden 49 bin 929 kişiye giriş yasağı koyduk. 98 ülkeden 3 bin 587 kişiyi de sınır dışı ettik. Bütün bu meseleler ortaya çıkmasın diye. Terör organizasyonları için bataklığa dönüşmüş bu ülkelere eğitim almak için gitmesinler, dünyanın başına bela olmasınlar diye tedbir alıyoruz. Dünyada Türkiye'den daha kararlı daha önemli tedbirleri alan ülke yok. Biz son derece kararlı, ne yaptığını bilen bir politikayla Türkiye düşmanlarının üzerine gerektiği gibi gidiyoruz. Bu konuda asla bir tereddüt ve duraksamamız yok. Bu şehitlere, gazilere ve bu ülkeye olan borcumuzdur"

"DOĞU'DA VE GÜNEYDOĞU'DA GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ TARİH YAZDI"

Bakan Ala, Doğu'da ve Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin tarih yazdığını vurgulayarak, "' 12 ilçemize çeşitli mahallelerine tuzaklamalar yaptılar ve teröristleri oralara soktular. Ama bizim askerimiz, polisimiz, jandarmamız tam bir koordinasyon içerisinde buralara girdi ve tertemiz etti. Bir tankın üzerinde bir polis kardeşimiz yaralanmışken bir uzman çavuşumuz onun üzerine kendini atmış ve 'onun çocukları var bir şey olursa bana olsun' demişti. Bu millet işte budur. Bilsinler ki bu milleti alt edemezler. Bu millete zarar verebilirler ama asla alt edemezler. Tarihte çok destanlar yazdık yazmaya da devam ediyoruz" ifadelerinin kullandı.

"42.8 MİLYON KENEVİR, 8.8 TON ESAR ELE GEÇİRİLDİ"

Doğu ve Güneydoğu’da yürütülen operasyonlar hakkında da bilgi veren Ala, "Terör örgütü çocukların zehirlenmesi için terörist faaliyetlerle uyuşturucu karını nasıl iç içe geçirmiş. 42.8 milyon kenevir söküldü, 8.8 ton esrar ele geçirildi. Milleti zehirlemek için dağı taşı ekmişler. Ama devlette gitti ve oraları da tertemiz ediyor. 18 ton patlayıcı ele geçirildi ve bunun değeri 2.5 milyar. Yani biz aslında bir terör örgütü ile mücadele etmiyoruz. Uyuşturucu şebekesiyle mücadele ediyoruz. Yanı başımızda gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşayan bu bölgede bir istikrar adası olarak yolumuza devam ediyoruz. Bu milletin tarihi, sizlerin yüreği bize o kadar büyük güç veriyor ki bunlarla da o kadar iyi mücadele ediyoruz ki sizin." dedi  DHA