İstanbul Emniyeti dün yaşanan terör saldırısının hemen ardından çalışma başlattı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) saldırıyla ilgili güvenlik kamera görüntülerini topladı. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve Bomba İmha uzmanları da tek tek delilleri topladı.  Polisin yaptığı incelemede saldırıyı ön değerlendirmede, saldırıyı IŞİD'in düzenlediği ihtimali üzerinde duruldu.  Uzmanlar bu ihtimale,  saldırının biçimi ve eylemin yapıldığı noktadan ulaştı.

 

İLGİLİ HABERAtatürk Havalimanı'ndaki patlamadan ilk görüntülerAtatürk Havalimanı'ndaki patlamadan ilk görüntüler


Polisi IŞİD'e götüren değerlendirmeye, saldırının hedef alındığı noktanın daha çok turistlerin bulunabileceği dış hatlar olması,
IŞİD geçmişteki eylem sicilinde Sultanahmet ve Taksim de Alman ve İsrailli turistleri hedef alması,
IŞİD’in benzer eylemeleri Belçika ve Fransa’da yapmış olması,
Saldırıda direkt sivillerin hedef alınması,
Son 4 gün içerisinde IŞİD’in İstanbul’da 2 ayrı bomba timinin yakalanması,
IŞİD'in Türkiye’yi İslam olarak kabul etmeyip “Tahut” düzenin devamı olduğu bir ülke olarak görüp cihat alanı içerisinde göremsi, gibi sonuçlardan ulaşıldı.

 

İLGİLİ HABERİşte Atatürk Havalimanı'ndaki patlama anının görüntüleriİşte Atatürk Havalimanı'ndaki patlama anının görüntüleri


Bu ihtimaller üzerine çalışmalar IŞİD üzerine yoğunlaştı. MOBESE ve güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesiyle IŞİD ihtimali kesinleşti. Saldırganların bağlantılı oldukları teröristlerin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.