Reuters ajansının Suriye kaynaklarına dayanarak Türk askerinin Suriye topraklarına girdiği iddiası Ankara'da heyecan yarattı. Askeri makamlar, bu iddia üzerine sınırımızda askerimizin Suriye topraklarına geçmesi diye bir olayın yaşanmadığını belirttiler.Bir askeri yetkili Sözcü'nün sorusu üzere şunları söyledi: "Bunlar nereden çıkıyor anlamıyoruz. Suriye topraklara girdiğimiz iddiaları kesinlikle doğdu değil. Sınırda olağanüstü bir durum da yok. Sosyal medyada bu iddialar ortaya atılıyor" diye konuştu. Son olarak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz konuyla ilgili sorulan soruya ilişkin,  Suriye'ye giren 100 kişilik silahlı bir grubun içinde ‘Türk güçlerinin’ olduğu haberlerini yalanladı. Yılmaz, konu ile ilgili soruya, “Doğru değildir” cevabını verdi.


ŞAM'DAN AÇIKLAMA

Türkiye, Suriye sınırı yakınındaki YPG pozisyonlarını vururken, Şam'dan bir açıklama geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı BM'ye bir mektup yazdı. İddiaya göre Türkiye'den 100 kişilik silahlı bir grup Suriye topraklarına girdi.





Reuters haber ajansına göre Şam hükümeti, Türk kuvvetlerinden 100 kişilik silahlı bir grup Cumartesi günü komyonetlerle birlikte Suriye'ye girdiğini açıkladı. Kamyonetlerde ağır makineli silahların olduğu belirtildi.

 

Suriye Dışişleri Bakanlığı da Kilis'in karşısındaki Beb es Salame Sınır Kapısı'ndan da, Azez bölgesine silah ve cephane yardımının da sürdüğü öne sürdü.