Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Sana anam,babam,çocuklarım feda olsun" diye seslenen medya patronu Ethem Sancak'ın medya grubu ile Kanal 7 grubu arasındaki "Digiturk sıralaması" yüzünden başlayan kavga sürüyor.

Kanal 7 grubu, Ethem Sancak'ın DigiTürk yönetimine baskı yaptığını iddia etmişti.


Önceki gün Kanal 7'nin haber sitesinde çıkan bir haberde Ethem Sancak açıkca hedef gösterilmiş ve Kanal 7'nin hakkını yemekle suçlanmıştı. Kanal 7'nin bu açıklamasına yanıt gecikmedi. Sancak grubunun gazetesi Star'da yazan Cem Küçük patronunun talimatıyla kaleme aldığı her halinden belli olan yazısında Kanal 7 grubu başkanı Zekeriya Karaman'a sert sözlerle yüklendi.

Kanal 7 için “Orası o şahısların kendi ekonomik birikimleriyle elde ettikleri mülk değildir” diyen Cem Küçük “O grup bu milletin dindar çoğunluğunun mülküdür. Yok Ethem Sancak TMSF’yi tehdit etmiş, bilmem ne kanalının yerini almış. Yok Ethem Sancak yine tehditle bazı kamu ve özel şirketlerin bazı kanallara giden reklamlarını kesmiş. Bunlar külliyen yalan ve iftiradır” dedi.

"GÜLEN CEMAATİNİNİN ELİNDEKİ DOSYA..."


Kanal 7’nin Gülen cemaati ile ilişkilerine de değinen Cem Küçük, “Ethem Sancak’a iftira atan bu grup her şeyden önce 17-25 Aralık sürecinde demokrasinin yanında dik durmamasının hesabını vermek zorundadır. Bu yayın grubu o süreçte kesinlikle sağlam durmadı. Çünkü her gün Fethullah kanalları Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine alçakça iftiralar atarken bu grubun resmi temsilcisi Mehmet Acet nerdeyse sürekli Bugün TV denen ihanet kanalına çıkıyordu” iddiasında bulundu.

Kanal 7 grubuna yanıtı Star yazarı Cem Küçük verdi...

DENİZ FENERİ GÖNDERMESİ


“Mehmet Acet sonrasında hakkında tutuklama kararı çıktığı için yurtdışına kaçan Fethullahçı militan Adem Yavuz Arslan ile kanka muhabbetini hiç bırakmadı” diyen Küçük, “Bizim camiadan niye böyle bir rezaleti yaptığını soranlara ise Zekeriya Karaman’ın kendisine böyle bir talimat verdiğini, çünkü Deniz Feneri dosyasının cemaatin elinde olduğunu söylüyordu Acet. Özürü kabahatinden büyük bir gerekçe bu” diye yazdı.

KAVGANIN NEDENİ DIGITURK SIRALAMASI


Şu anda yönetimi TMSF'de bulunan Digitürk yayın platformunda TV8’den boşalan 29. sıraya Kanal 7 yerine Sancak’a ait 360 TV’nin taşınması iki grup arasındaki kavganın fitilini ateşlemişti.

Kanal 7 Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Ethem Sancak ile aynı toplantıda buluştu.

SAATLER ÖNCE BİRLİKTEYDİLER!


Cem Küçük'ün yazısının Dolmabahçe ofisindeki medya temsilcileri toplantısının ertesi gününde çıkması dikkat çekti. Cem Küçük'ün yazısını kaleme aldığı dakikalarda Ethem Sancak ile Zekeriya Karaman Davutoğlu'nun davetlisi olarak aynı toplantıda bulunuyorlardı.

Beşiktaş'taki Başbakanlık ofisinde gerçekleştirilen ve  yaklaşık 2.5 saat süren toplantıya Doğan Yayın Grubu’nu temsilen Mehmet Ali Yalçındağ ile Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Doğuş Yayın Grubu’nu temsilen Erman Yerdelen, Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kalyoncu, Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, Ciner Medya Grup Başkanı Kenan Tekdağ, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahit Ören, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahit Akman, Esmedya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, Dünya Veb Ofset Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent, Milliyet Gazetesi’ni temsilen Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören ile Yıldırım Demirören, Yeni Şafak Gazetesi’ni temsilen Albayrak Grubu adına Ahmet ve Nuri Albayrak, Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Milli Gazete Genel Müdürü Ömer Yüksek Özek, Milat Gazetesi’nden Ali Adakoğlu ve AA Genel Müdürü Şenol Kazancı katılmıştı.