İstanbul Sancaktepe’de dün akşam, meydana gelen bombalı saldırının arkasından bölücü terör örgütü PKK/TAK çıktı. Bombayı hazırlayıp patlatan TAK üyesi 8 terörist, 10 saat sonra, Sancaktepe, Kocaeli ve Bingöl’de nefesleri kesen bir operasyonla yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne (İEM) bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, 5’i asker 8 kişi yaralandığı kanlı eylemin ardından, yoğun bir çalışma başlattı. Bölgedeki kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, eyleme katılan bombacıları ve bağlı oldukları örgütü belirledi. İşte, bu tespitler doğrultusunda “şafak vakti” operasyonlar başlatıldı.

FOTO:SÖZCÜ- TAK üyesi terörist İrfan Kılıç'ın bombanın yerleştirildiği aracı 1 hafta önce satın aldığı belirlendi. FOTO:SÖZCÜ- TAK üyesi terörist İrfan Kılıç'ın bombanın yerleştirildiği aracı 1 hafta önce satın aldığı belirlendi.


HAİNLERE UYKUDA KELEPÇE…

İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın bizzat yönettiği operasyonların merkezi Sancaktepe, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa oldu. Özel Harekat, Çevik Kuvvet ile Havacılık Şube desteğinde önceden belirlenen 70 hedef adrese giren TEM Özel Tim, PKK'lı 5 bombacıyı uykuda kıskıvrak yakaladı. Aynı saatlerde İEM’in uyarısı üzerine harekete geçen Bingöl TEM Şube 2, Kocaeli TEM Şube ise 1 haini gözaltına aldı.  Böylece gözaltı sayısı 8'e yükseldi. Saldırıdan 10 saat sonra, Sancaktepe'de gözaltına alınan İrfan Kılıç adlı militanın bombayı bizzat hazırlayıp patlatan şüpheli olduğu öğrenildi. Çok sayıda zırhlı aracın görev aldığı baskında suç unsuru aletlere ve verilere de el konuldu.

KANDİL'DE EĞİTİM ALMIŞ


Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi’ndeki TEM Merkezi'nde sorguya alındı. Kandil’de eğitim aldıktan sonra Sancaktepe’ye gönderilen TAK üyesi  terörist İrfan Kılıç’ın bombanın yerleştirildiği aracı 1 hafta önce satın aldığı da belirlendi. Polis, terörist Kılıç’ın 3 hafta önce satın aldığı 12 EA 683 plakalı, ikinci bir aracın peşine düştü. Araç, saatler sonra, Zeytinburnu'nda terkedilmiş halde bulundu. Saldırı alanında inceleme yapan Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürlüğü ekipleri, paramparça olan araca yerleştirilen plastik tipi patlayıcının tazyiki kuvvetlendirecek amonyum nitratla güçlendirdiğini de belirledi.

IŞİD HÜCRESİ DE UYANDIRILDI!


Öte yandan, yine “şafak vakti” ikinci bir operasyona imza TEM ekipleri, bombalı eylem hazırlığındaki IŞİD üyesi teröristi yakaladı. Alınan istihbaratları değerlendiren dedektifler, Bahçelievler, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Bağcılar ve Sultangazi’de önceden belirlenen 7 adrese “eş zamanlı” baskın düzenledi. Hücrelere giren TEM Özel Tim, Suriye uyruklu Ebu Abdo, Hasan H., Ali Ubeyd, Amar Al Ahmed ve Yasin Ş.’yi gözaltına aldı. Adreslerde arama yapan görevliler, dijital veriler ele geçirdi. Teröristlerin hedefleri araştırılıyor.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Sancaktepe'deki saldırı sonrası hasar tespit çalışmaları da sürüyor.Terör saldırısı sonrası çevredeki birçok işyeri ve ev büyük hasar gördü. Şiddetli patlama hasar gören ev ve işyerlerinde hasar tespit çalışmasıyla onarım sürüyor. Patlamanın meydana geldiği cadde de belediye ekipleri çalışma yapıyor.