Habip ATAM/SÖZCÜ
Yaşanan o anlar kameralarada yansırken, şüphelilerin birinin 100 bin liralık gasp olayına karıştığı ortaya çıktı.

 

Polisi harekete geçiren olay, Ocak Ayı'nda  Esenyurt, Mehter Çeşme Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 2 şüpheli, cadde üzerindeki bir şarküteriden hırsızlık yapmaya çalıştı. Şüpheliler, işyeri sahibinin tezgahıntaki bazı gıda ürünlerini aldı. Hırsızlar,  kaçmaya çalışırken, yaşananları fark eden şarküteri sahibi, eline aldığı satırla dışarıya koştu. İşyeri sahibini gören hırsızlar, önce kaçtı.  Ancak kısa süre sonra geri dönen 2 şüpheliden biri, silahını çekerek, şarküteri dükkanına ateş etti. Olayla ilgili, İstanbul Emniyeti'ne bağlı Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, şüphelileri belirledi.

saldırı1

 

YAKALANDILAR

Polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Bir çok adrese bakılmasına rağmen 17 yaşındaki M.S. ve F.S.(23)  bulunamadı. Şüphelilerin peşine düşen Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 gün önce, aranan 2 şüpheliyi Esenyurt, Erzurum Kongre Caddesi üzerinde gözaltına aldı. Emniyete götürülen saldırganlardan F.S.'nin, boynundantabancayla vurulan bir kişinin 100 bin lirasının gasp edilme olayına da karıştığı tespit edildi.  


Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Hakkında "Hırsızlık" ve "Taksirle Yaralama" arama kararı olan F.S., tutuklandı. M.S. ise yaşı küçük olduğu için serbest bırakıldı.