Osman URAS BODRUM (Muğla), (DHA)- BODRUM`da düzenlenen futbol turnuvasında, Şırnak`ın Cizre İlçesi`nde geçen çarşamba günü şehit düşen er Vedat Dolançay, bir dönem birlikte spor yaparak futbol oynadığı arkadaşlarınca anıldı.
Vanlı olan, Bodrum`da amatör bir kulüpte futbol oynayan Vedat Dolançay, geçen çarşamba günü vatani görevini yaptığı Cizre`de, PKK`lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düştü. Memleketi Van`ın Saray İlçesi`nde son yolculuğuna uğurlanan şehit Er Dolançay`ı, bugün Bodrum`da birlikte futbol oynayıp spor yaptığı arkadaşları andı.
TİŞÖRTLERLE SAHAYA
Bodrum Kaymakamlığı Mahalleler Arası Futbol Turnuvası`nın çeyrek finalinde, Bodrumspor`un taraftar grubu Asi Tayfa`dan oluşan Cevat Şakir Mahallesi takımı ile Çarşı Mahallesi takımı karşılaştı. Bodrum İlçe Stadı`nda oynanan maçta Cevat Şakir Mahallesi takımı, formalarının üzerine giydikleri Dolançay`ın ı baskılı ve `Şehitler ölmez vatan bölünmez` yazılı tişörtle sahaya çıktı. Oyuncular ayrıca `Bizim ölümüz şehit, dirimiz askerdir. Sizin ölünüz leş, diriniz kalleştir. Kahrolsun PKK` yazılı pankart da taşıdı. Bu arada tribünden de yaklaşık 70 metrelik iki ucu ay yıldızlı ve üzerinde `Şehitler ölmez, vatan bölünmez` yazılı dev bayrak açıldı.
Şahadet haberinden birkaç saat önce Bodrum`daki bir arkadaşına `Az kaldı kardeşim ölmezsek geleceğiz, beni sabırsızlıkla bekliyormuşsun` diye mesaj yazdığı ortaya çıkan Dolançay`ın arkadaşlarından Fehmi Yavuz, "Onu anmak ve ailesine moral vermek istedik. Umarım kötü günler geçecek" dedi.
Takımın Kaptanı Ümit Kınalı, "Vedat kardeşimiz daha önce oynadığımız böyle turnuvalarda kalecimizdi. Birlikte Konacıkspor`da da 3 dönem futbol oynadık. Kardeşimizi anmak ve ailesine moral vermek istedik. O Kürt`tü ben Türk`üm. Biz burada kardeşçe aynı sahada top koşturduk. Herkes şapkasını önüne koyup bir kez daha düşünsün" dedi. "Maçı Vedat kardeşimiz için kazanacağız" diyerek sahaya çıkan Cevat Şakir Mahallesi takımı, karşılaşmayı 5-0 galip tamamladı.
DHA