Bitlis'te terör örgütüne yönelik operasyonda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Gül'ün cenazesi uçakla Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi. Saat 18.15 sıralarında inen uçaktan alınan şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, daha sonra karayoluyla Isparta merkeze bağlı Gelincik Köyü'ndeki baba evine getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

cenazehal8802

KÖY MEYDANINDAN UĞURLANDI

cenaze8803
Şehit Hasan Hüseyin Gül'ün cenaze namazı köy meydanında kılındı. Naaşı köy meydanındaki musalla taşına bırakıldığında köylülerden biri, şehidin baba evinin bahçesinden getirdiği gülleri tabutun üzerine serpti. Şehidin annesi Zehra ile babası Erdoğan Gül de oğullarının tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. İl Müftüsü Galip Akın'ın kıldırdığı namazda anne ve baba birlikte saf tuttu. Cenaze töreninde şehidin kardeşi Tayfun Gül de güçlükle ayakta durdu. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarının atıldığı cenaze namazının ardından şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Gül'ün tabutunu askerler omuzladı. Bir süre askerlerin omzunda getirilen tabutu daha sonra törene katılanlar mezarlığa getirdi.

ANNE KUCAKTA MEZARLIĞA GETİRİLDİ

Cenaze namazı sonrası mezarlığa gitmek isteyen anne Zehra Gül ayakta duramadı. Adım atamaz hale gelen anneyi yakınları kucaklayıp mezarlığa getirdi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Hüseyin Gül'ün cenazesi Gelincik Köy Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. DHA