Ümit KOZAN- Metin ÖZDEMİR- Muhammet BAYRAM POLATLI (Ankara),(DHA)- DİYARBAKIR`ın merkez Sur İlçesi`nde PKK`lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşle ağır yaralanan, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi`nde kurtarılamayarak şehit olan 25 yaşındaki Astusay Kıdemli Çavuş Can Çalışkan`ın cenazesi, memleketi Ankara`nın Polatlı İlçesi`nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Şehit Can Çalışkan`ın cenazesi, saat 14.30`da Polatlı Çarşı Camii`ne getirildi. Şehitin babası Mustafa Çalışkan, annesi Ayşe Çalışkan, kardeşleri 23 yaşındaki polis memuru Cem ile 29 yaşındaki Ceren ve 31 yaşındaki Reyhan, ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin cenazesi mussala taşına konulduktan sonra, annesi, babası ve kardeşlerinin oturması için sandalye konuldu. Aile burada taziyeleri kabul etti.
Bekar olan Astsubay Kıdemli Çavuş Can Çalışkan`ın cenaze törenine TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğan, AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler ve Fatih Şahin, CHP Ankara milletvekilleri Bülent Kuşoğlu ve Tekin Bingöl, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Muharebe ve Muharebe Destek Komutanı Korgeneral Metin İyidil, 58`inci Füze Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, MHP eski milletvekili Koray Aydın, şehidin farklı kentlerdeki 2011-5 devre arkadaşları, Polatlı protokolü, askerler ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
Korgeneral Metin İyidil ile protokol üyeleri, şehidin babası, annesi ve kardeşlerine taziye dileklerinde bulundu.
BİR AY ÖNCE YARALANMIŞTI
Akrabaları, şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Can Çalışkan`ın bir ay önce Sur`da mayın patlaması sonucu yaralandığını belirtti. Ankara`da tedavi olan Astsubay Çalışkan`ın, "Arkadaşlarım orada, benim de gitmem gerekiyor. Düşmanla hesabım var" diyerek birliğine döndüğünü söyledi. Şehit Can Çalışkan`ın "Şehit olursam beni köyüme defnedin" dediğini anlatan yakınları, "Şehit olacağını hissetti. Yaralı olarak geldiği halde duramıyordu ve bir an önce birliğine dönmek istiyordu" dedi.
ALANDA BOMBA ARAMASI YAPILDI
Polatlı Çarşı Camii`nde ikindi namazının ardından yapılan cenaze töreni öncesinde cami meydanına güvenlik çemberi oluşturuldu. Polis, alanda bomba araması yaptı ve gazetecileri kimlik kontrolü yaptıktan sonra alana aldı. Cenaze töreninden önce ve sonra kalabalık, `Şehitler ölmez vatan bölünmez`, `Şehitim bize hakkını helal et`, `İntikam intikam` sloganları atıldı.
Polatlı`da meydanlar ve evler Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit Astsubay Can Çalışkan`ın cenazesini Polatlı Müftüsü Mehmet Muslu kıldırdı.
Cenaze daha sonra Ankara Caddesi`nde top arabasına konuldu ve kortejle cenaze aracına götürüldü. Kortejin arkasında şehitin annesi Ayşe Çalışkan`ın Korgeneral Metin İyidil koluna girerek eşlik etti. Kalabalık da ellerinde Türk bayrakları ile top arabasına eşlik etti.
Şehit Astsubay Can Çalışkan`ın cenazesi, daha sonra götürüldüğü daha önceden köy olan Kargalı Mahallesi`nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.
DHA