Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan olay yeri inceleme polisi Yakup Kurt (43) için memleketi Samsun'un Havza İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Foto: DHA Foto: DHA


22 yıllık polis memuru Kurt'un cenazesi Havza Belediyesi Gasilhanesi'nden alınarak Kevser Camii'ne getirildi. Buradaki törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile şehidin babası Naci Kurt (71) ve annesi Hayriye Kurt (70), şehidin eşi Pembe Kurt (41) ile çocukları Beyza (17), Muhammet Furkan (12) ve Elif Liva (3) Kurt, yakınları ve yaklaşık 5 bin Havzalılar katıldı.

Foto: DHA Şehit kızı Beyza Kurt cenaze töreni sırasında baygınlık geçirirken şehidin oğlu Muhammet Furkan Kurt ise dik durmaya çalıştı Foto: DHA Şehit kızı Beyza Kurt cenaze töreni sırasında baygınlık geçirirken şehidin oğlu Muhammet Furkan Kurt ise dik durmaya çalıştı


Cenaze töreninde şehit polis memuru için gözyaşı sel oldu. Şehidin eşi Pembe Kurt, kızı Beyza Kurt'un elinden tutarak törenin başlamasını bekledi.

Foto: DHA Foto: DHA


Şehit oğlu Furkan Kurt ise annesinin yanında babasının tabutuna sessizce bakarak bekledi. Şehidin en küçük kızı Elif Liva ise bir yakınlarının kucağında törene katıldı. Herşeyden habersiz olan şehit kızı etrafına bakarak olan biteni anlamaya çalıştı. Tören sırasında küçük çocuk elindeki oyuncak bebekle oynadı.

Foto: DHA Foto: DHA


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, şehit kızı Elif Liva Kurt'u kucağına alarak bir süre ilgilendi.

Şehit Polis Yakup Kurt'un, Van'da birlikte görev yaptığı silah arkadaşları da törene katıldı. Şehit Kurt'un silah arkadaşları tören mangasında görevli polislerin yanında şehidin tabutunun başında saygı nöbeti tuttu.

Foto: DHA Foto: DHA


Olay yeri inceleme polisi Yakup Kurt için Kevser Camii'nde öğlen namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Cenazesi daha sonra Demiryurt Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

DHA