Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AKP Enver Yılmaz`ı telefonla arayarak, şehit uzman çavuş Nuh Özdemir`in baba evinin yeniden yapılması için çalışmaların biran önce başlatılmasını istedi.

Foto: DHA


Bunun üzerine belediye ekipleri bugün çalışmalara başladı.

Diyarbakır`ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit düşen 26 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir`in Ordu`nun Akkuş İlçesi`ndeki baba evinin yeniden yapılması için çalışmalar başladı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, dün şehidin evini yeniden yapacaklarını açıklamasının ardından bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun kendisini aradığını belirterek, `Sayın Başbakanımız bana evin yeniden yapılması konusundaki çalışmaları hızlandırmamı ve aileye gerekli her türlü desteğin verilmesi talimatını verdi` dedi.

Başkan Yılmaz ayrıca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada da, `Diyarbakır-Sur`da şehit düşen evladımız Nuh Özdemir`in babaocağının ını basın yoluyla görünce, evin yeniden yapılması için talimat vermiştim. Bugün, Fen İşleri Daire Başkanımız, Ulaşım Daire Başkanımız ve mühendislerimiz şehidimizin baba evinin yeniden yapılacağı alanda incelemelerde bulundular. En kısa sürede inşaata başlayacağız. Şehidimize bir kez daha Allah`tan rahmet, ailesi ve milletimize başsağlığı diliyorum` ifadelerini kullandı.

DHA