MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde, teröristlerin saldırısında şehit olan piyade uzman onbaşı 27 yaşındaki Ethem Hacımahmutoğlu'nun cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde toprağa verildi. Şehit uzman onbaşının aynı çatışmada yaralanan bölük komutanı ve silah arkadaşlarının da katıldığı törende oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşı döken ve asker parkası giyen anne Rahime Hacımahmutoğlu, "Oğlumun kıyafetlerini getirin bana, o şerefsizlere ben gideceğim" diyerek ağıt yaktı.
Bitlis'ten geçici görevle gittiği Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, yürütülen operasyonlar kapsamında dün sabah Yenişehir Mahallesi'ndeki Emiregözü Anadolu Lisesi'nin bahçesinde iken terör örgütü PKK'lılarca açılan ateşle başından ağır yaralanan uzman onbaşı Ethem Hacımahmutoğlu, tedaviye alındığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu. Şehit uzman onbaşının cenazesi, 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından askeri kargo uçağıyla dün akşam saatlerinde memleketi Kahramanmaraş'a getirildi. Şehit Piyade Onbaşı Hacımahmutoğlu için Andırın'da, Merkez Camisi'nin bulunduğu Kadirli Caddesi'nde öğle saatlerinde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine şehidin Trabzon'da yaşayan babası Ali Murat, annesi Rahime, kız kardeşleri Müge Çelik ve Merve Yağız, yakınları, Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İmran Kılınç ve Celalettin Güvenç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Nusaybin'de birlikte görev yaptıkları ve aynı çatışmada yaralanan bölük komutanı ile silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AYNI ÇATIŞMADA YARALANAN SİLAH ARKADAŞLARI DA KATILDI
Şehidin cenaze törenine yaralı halde katılan bölük komutanı ve silah arkadaşları ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin yaralı bazı silah arkadaşları bastonlu oldukları halde görevlilerin sandalye talebini reddederek ayakta durmayı tercih ederken, bazıları da gözyaşlarını tutamadı. Şehit oğlunun tabutunun önünde ayakta durmakta güçlük çeken baba Ali Murat Hacımahmutoğlu'nu ise yetkililer teselli etmeye çalıştı. Tabuta sarılarak şehidin ını öpüp gözyaşı döken baba Ali Murat Hacımahmutoğlu, anne Rahime ile kız kardeşleri Merve Yağız ve Müge Çelik ise güçlükle ayakta durdu.
ŞEHİT ANNESİ: BANA OĞLUMUN KIYAFETLERİNİ GETİRİN
Şehit oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu başında ağıtlar yakan Rahime Hacımahmutoğlu, isteği üzerine getirilen asker parkasını giydi. Anne, şehit verdiği tek oğlunun tabutunun başında ağlarken teröristlerin karşısına çıkacağını yüksek sesle defalarca yineledi. Anne Rahime Hacımahmutoğlu, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu başında şunları söyledi:
"Canım, kuzum benim, güzel oğlum annen geldi. Kurban olur, anan kurban. Canım, canım. Ben sana kıyamam oğlum. Yandım, yandım oğlum. Böyle mi baktınız benim oğluma? Arkadaşların da geldi güzel oğlum. Trabzon'dan da geldiler oğlum. Kuzum, koruyamadım seni. Beni ömür boyu yakacaksın beni kuzum. Benim oğlum bir çitil (fidan) idi çitil. Benim biricik yavrum. Ben gözümden kıskandım. Ben nasıl gönderdim? Bana küstü oğlum, açmıyor kapısını. Oğlumun kıyafetlerini getirin bana, o şerefsizlere ben gideceğim. O şerefsizlere ben gideceğim, bana oğlumun kıyafetlerini verin. Çocuğumun kıyafetini verin ben gideceğim. Ben koruyamadım yakışıklı oğlum. Tarık Akan gibiydi benim oğlum. Beni yaktı, kül etti, her yerim morardı."
BABASI OĞLUNUN TABUTUNA OMUZ VERDİ
Şehit Hacımahmutoğlu'nun cenazesi, İl Müftü Vekili Davut Polat tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşınırken babası Ali Murat Hacımahmutoğlu da omuz verdi. Cenaze aracına konulan şehit Piyade Uzman Onbaşı Ethem Hacımahmutoğlu'nun cenazesi, götürüldüğü Boztopraklı Mahallesi'ndeki mezarlıkta gözyaşlarıyla toprağa verildi.
İZİNDEN DÖNDÜĞÜ GÜNÜN ERTESİ ŞEHİT OLMUŞ
Piyade Uzman Onbaşı Ethem Hacımahmutoğlu'nun geçen hafta izinli olarak gittiği ailesinin yaşadığı Trabzon'dan geçen cuma günü birliğine döndüğü ve ertesi sabah şehit olduğu belirtildi.
AMELİYAT SONRASI GÖREV YERİNE DÖNMÜŞ
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde geçen yıl göreve başlayan şehit Piyade Uzman Onbaşı Mahmutoğlu'nun 3 ay önce Ankara GATA'da menüsküs ameliyatı olduktan sonra rapor almayarak görev yaptığı Bitlis'e döndüğü de kaydedildi.

 

DHA