HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'dan dokunulmazlıklar konusunda flaş bir çıkış geldi.  Demirtaş,  "HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılarak milletvekilliklerinin düşürülmesi söz konusu olursa yeni bir parlamento kurabileceklerinin"  işaretini verdi.

Demirtaş, bugün  HDP grubunda yaptığı konuşmada "Parlamentolar halkın iradesidir. Halkın iradesini darbeye karşı savunacağız. Ama arkadaşlarımız tutuklanır, milletvekilliklerinin düşürülmesine kadar gidilirse, hiçbir seçenek bizim açımızdan tartışılmaz olmayacaktır. Parlamentoları partiler değil halk kurar ve halk isterse birden fazla parlamento da kurar. Halk böyledir” dedi.

FOTO:DHA - Demirtaş grup toplantısında tartışılacak sözler sarf etti. FOTO:DHA - Demirtaş grup toplantısında tartışılacak sözler sarf etti.


Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılması çalışmasını "darbe" olarak nitelendirerek, teklifin TBMM'den geçmesi halinde, HDP'lilerin ifade vermeyeceklerini tekrarladı. HDP eş Başkanı şöyle konuştu; "Tek bir arkadaşımız ifade vermeye gitmeyecek. Ne savcılığa, ne emniyete gideceğiz. İfade mi almak istiyorsunuz? tutuklamak mı istiyorsunuz? buyrun. Ama biz tıpış tıpış gitmeyeceğiz. bu işi size tereyağından kıl çeker gibi yaptırmayacağız. Burası bir anonim şirketi, siz de patronu değilsiniz. Size buranın parlamento olduğunu öğreteceğiz"

CHP'YE ÇAĞRI YAPTI


CHP'ye de dokunulmazlıkların kaldırılmasına "hayır" oyu verme çağrısı yapan Demirtaş, "bugün darbeye karşı biz de dik durmak istiyoruz diyen tüm milletvekillerini, özellikle de CHP milletvekillerini birlikte darbeye karşı mücadele etmeye davet ediyorum" dedi.