İstanbul Emniyeti’ne bağlı Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbarda, 27 yaşındaki K.K.'nın 1 milyonluk banknot satmaya çalıştığı belirtildi. Bunun üzerine hareket geçen ekipler, alıcı  olduklarını söyleyerek  K.K. ile iletişime geçti. K.K. ile parayı alma konusunda anlaşma sağlayan polis, banknotun gerçek olup olmadığını anlamak için görüşmek istediğini belirtti. Kağıthane'deki bir parkta buluşma sağlandı.

 

Kağıthane Asayiş Büro Amirliği ekipleri, K.K.'yı gözaltına aldı. Şüphelinin yanındaki 1 milyonluk banknot ve sertifikaya da el konuldu. Yapılan çalışmaların devamında 1 milyon dolarlık banknot ve sertifikanın K.K.'nın babası 57 yaşındaki A.K.'ye ait olduğu belirlendi . A.K.'de gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


PRESTİJ İÇİN BASILDI

Sertifikalı 1 milyon dolarlık banknotun, 1988 yılında ABD tarafından prestij amacıyla bastırıldığı öğrenildi. Uluslararası Milyonerler Birliği tarafından ticari başarının ve "Amerikan rüyasının" sembolü olarak basılan banknot para yerine geçmiyor. Ancak az sayıda basıldığı için koleksiyonler tarafından büyük değer taşıyor. Amerikan Banknot Şirketi tarafından hazırlanan ve gerçek paraya benzeyen banknotun taklit edilememesi için basıldığı dönemde özel güvenlik önlemleri hazırlandı. Koleksiyonculara 10 binlerce dolara satılan her bir banknot için ayrı sertifika basıldı.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU