İSTANBUL(DHA) ‘Sevgililer Günü’nde en çok tercih edilen tatil merkezleri Avrupa’da ‘’Amsterdam, Londra, Belgrad, Viyana, Paris’’ Asya’da Bangkok ve Amerika’da ise New York oldu.
Tatil satışı yapan Turna.com popüler destinasyonlara ait uçuş verilerinin işlendiği ve her gün anlık olarak süzüldüğü bir sistemde tüm veriler inceleyerek sevgililerin ne zaman ve nereye seyahat ettiğini raporlaştırdı. Rapora göre, 10-15 Şubat tarihleri arası aşkın başkentleri olarak bilinen Avrupa’da en çok Amsterdam, Londra, Belgrad, Viyana, Paris şehirlerine giden sevgililer, Asya’da Bangkok ve Amerika’da ise New York’u tercih etti. Farklı bir sevgililer günü arayışı, 10 Ocak-14 Şubat 2016 tarihleri arası, uçak bileti arama oranlarında bir önceki 6 aya göre % 216 artış göstererek başladı. Arama motorlarında ise “Sevgililer Günü Seyahati” yazarak arama yapanların oranı 14 Şubat’tan önceki 7 hafta süresince yaklaşık % 131 artış gösterdi.
EN UCUZ UÇAK BİLETİ NE ZAMAN VE NEREYE ALINDI?
10-15 Şubat 2016 tarihleri arası uçuşlar incelendiğinde ise Avrupa için en uygun bilet fiyatı 6 Ocak 2016 tarihinde 372 TL tutarıyla Belgrad uçuşu oldu. Asya’ya giden çiftler ise en ucuz uçak biletini 16 Ocak tarihinde Kuala Lumpur seyahati için 850 TL fiyatla aldı, Amerika için en ucuz uçak bileti 25 Aralık’ta 1332 TL fiyatla satın alınan New York bileti oldu.

DHA