Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre; Hafta sonu itibariyle sıcaklıklar hissedilir derecede düşmeye başladı. Cumartesi günü yurdun genelinde hava yağışlı olacak. Yağışlar Ege bölgesi, Marmara bölgesi ve Batı Karadeniz'de karla karışık yağmur, Akdeniz, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da da kar şeklinde görülecek.

Pazar günü ise İç Anadolu'nun doğusuyla Doğu Anadolu'da kar, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur; diğer bölgelerde hava parçalı bulutlu olacak.

İstanbul ve İzmir'de cumartesi günü hava karla karışık yağmurlu, Ankara'da ise kar yağışlı olacak. Pazar günü üç büyük ilimizde de hava parçalı bulutlu olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı uyarılarla yetkililerin ve vatandaşların gerekli tedbirleri almasını istedi. Meteoroloji’den gelen uyarılar şöyle:

HAVA SICAKLIĞI


"Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle güney yönlerden, Doğu Akdeniz ve güneydoğu kesimler ile Marmara ve Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, İç Anadolu, Göller Yöresi ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak esecek.

BUZLANMA VE DON OLAYI


Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekti.

PUS VE SİS


İç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısı da yaptı.