Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında operasyon hazırlığı yapan askeri birliğe PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda bir asker şehit oldu, beş asker yaralandı. Silvan İlçesi kırsalında yeralan Kazan Dağı bölgesinde operasyon hazırlığı yapan askeri birliğe bugün öğleden sonra bir grup PKK'lı tarafından roketeratarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma yaşanırken, açılan ilk ateşle birlikte 6 asker yaralandı. Diyarbakır'da hastaneye kaldırılmak istenen yaralı askerlerden biri yoldayken şehit oldu. Yaralı beş asker ise helikopterle Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi. Kazan Dağı bölgesinde bulunan PKK'lı grubun etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi kırsalında güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 1 askerin şehit olduğu, 6 askerin de yaralandığının belirtildiği açıklama şöyle:

"İlimiz Silvan İlçesi, Kazandağ bölgesinde yürütülen operasyon esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarıyla güvenlik kuvvetlerimiz arasında çıkan çatışmada, 1 askeri personelimiz şehit olmuş, 6 askeri personelimiz yaralanmıştır. Bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için başlatılan çalışmalar devam etmektedir. Saldırıda şehit olan askeri personelimize Allah’tan rahmet, şehidimizin ailesine ve Aziz milletimize başsağlığı, yaralı askeri personelimize acil şifalar dileriz."