MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Yargıtay'ın MHP'nin kurultaya gitme yönündeki kararıyla ilgili "Şu aşama itibariyle kurultay önünde bir engel kalmadı. En kısa sürede kurultayımızı yapacağız. Tahminen 19 Haziran gibi bir hafta önce olur bir hafta sonra olur ama 2-3 haftalık bir süre zarfında kurultayımızı inşallah yapacağız" dedi.

"DELEGEMİZİN MÜRACAATI BU DAVAYLA İLGİLİ DEĞİL"

MHP Genel Başkan Adayı Oğan, Yargıtay'ın MHP'nin kurultaya gitme yönündeki kararını değerlendirdi. Söz konusu davayla ilgili sürecin tamamlandığını bildiren Oğan, "Şu aşama itibariyle kurultay önünde bir engel kalmadı. Yargıtay bu kararı onadıktan sonra onun daha üstünde bir mahkeme yok. MHP'den bazı sesler geliyor. Bir 'Anayasa Mahkemesi' sözü dolaşıyor ortalıkta. Bir delegemizin müracaatı söz konusu. O delegemizin müracaatı tamamen farklı bir konuyla ilgili. Bu davayla ilgili değil. Bu davayla ilgili süreç tamamlanmıştır ve kurultaya gidiyoruz" diye konuştu.

"BİZLERİN ARASINDA BİR SORUN YAŞANMAYACAK"

Kurultayın en kısa sürede yapılacağını belirten Sinan Oğan, MHP Genel Merkezi'yle aralarında bir sorun yaşanmayacağını da vurgulayarak, "En kısa sürede kurultayımızı yapacağız. Tahminen 19 Haziran gibi bir hafta önce olur bir hafta sonra olur ama 2-3 haftalık bir süre zarfında kurultayımızı inşallah yapacağız. Ne bizlerle genel merkez arasında ne de bizlerin kendi arasında bir sorun yaşanmayacaktır" ifadelerini kullandı.

 

DHA