14 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'tan acı haberler gelmeye devam ediyor. Terör örgütüne yönelik operasyonlarda akşam saatlerinde 2 olan şehit sayısı 3'e yükseldi.

Güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 1 özel harekat polis memuru ile 1 jandarma özel harekatta görevli asker olmak üzere 2 güvenlik görevlisi şehit oldu. Çatışmada, 2 asker ile 1 polis memuru da yaralandı. Şırnak'ın diğer bölgelerinde devam eden opersayonlarda Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda devriye gezen zırhlı polis aracına PKK'lı teröristlerce roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda yaralanan ve Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 2 polis memurundan biri şehit oldu.

İDİL'DEN DE ACI HABER: 1 ŞEHİT, 3 YARALI


Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, Suriye sınırından Türkiye'ye sızmaya çalışan yaklaşık 10 kişilik PKK'lı grup ile bunları farkeden karakolda görevli askerler arasında çıkan çatışmada, bir er şehit olurken, 1'i yüzbaşı, 2'si uzman çavuş olmak üzere toplam 3 asker de yaralandı.

İdil'deki, Köyceğit Hudut Taburu Komutanlığı'na bağlı Suriye sınırındaki Yüzsüren Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, akşam saat 21.30 sıralarında bir grup PKK'lı sızmaya çalıştı. Karakolda nöbet tutan askerlerin teröristleri farketmesi üzerine güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk açılan ateşle birlikte 1 yüzbaşı, 2 uzman çavuş ve 1 er olmak üzere 4 asker yaralandı. Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan er, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Bu arada, Suriye sınırındaki Yüzsüren Hudut Karakolu'nda halen çatışmaların zaman zaman devam ettiği öğrenildi.

ŞEHİT POLİSİN ACI HABERİ SİVAS'A ULAŞTI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında şehit düşen özel harekat polis memuru 44 yaşındaki Osman Yurt'un acı haberi Sivas'taki yakınlarına ulaştı. Şehidin baba evi bayraklar ile donatıldı.

VAN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şehit olan askerin Van'ın Saray ilçesi nüfusuna kayıtlı Er Vadet Dolançay olduğu belirtildi.

Cizre İlçesi'nde güvenlik güçlerinin hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için sürdürdüğü operasyonlar sırasında Er Vedat Dolançay da şehit oldu. Dolançay'ın şehit olduğu haberi, İran sınırında bulunan Saray İlçesi'nde oturan ailesine bildirildi. İlçeye şehit ateşi düşerken, Er Dolançay için yarın Van'da tören düzenleneceği öğrenildi.

Foto: DHA


 

Ordu Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevliyken geçici görev ile Cizre'ye gönderilen özel hareket polis memuru Osman Yurt, PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle şehit düştü. Şehit polisin acı haberi ilk olarak Sivas'ta yaşayan kız kardeşine verildi. Şehidin babası İsa ve annesi Huriye Yurt'un şehit polisin Ordu'daki evinde gelinleri Rabia ve torunlarının yanında olduğu öğrenildi. Şehidin şu an kimsenin olmadığı baba evi, polis ekiplerince taziye için açıldı. Şehidin evinin bulunduğu apartman da Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit polis Osman Yurt'un eşi Rabia Yurt ile oğulları Oğuzhan, Ömer Faruk ve Burak ile anne ve babası, haberi alınca Sivas'a hareket etti.

Şehit polis Osman Yurt'un çocukluk arkadaşı olan İdris Ölmez, "Çok iyi bir insandı. İyi bir arkadaşımız iyi bir komşumuzdu. Kimseyi incitmezdi. Allah şehitlik nasip etmiş. Allah gani gani rahmet eylesin. Duyunca çok üzüldük. Bütün şehitler evladımız. üzülüyoruz ama elden bir şey gelmiyor. PKK kahrolsun" diye konuştu.

Şehit polis memuru Osman Yurt'un cenazesi, yarın Şırnak'taki törenin ardından uçakla Sivas'a getirilecek ve ikindi namazı sonrası toprağa verilecek.

DHA/AJANSLAR